Efectele furtunii în țară: Un om a murit lovit de fulger, copaci căzuți la pământ, pasaje inundate, localități fără energie electrică

14 iunie 2018, 08:59

UPDATE JUDEȚUL IAȘI  –   O furtună puternică a făcut ravagii și la Iași în această seară. Din cauza cantității mari de apă, străzile s-au acoperit în totalitate, iar o bucată din tavanul unui centru comercial s-a prăbușit.

Timp de o jumătate de oră au căzut peste 40 de litri de apă pe metru pătrat. Canalele au cedat în scurt timp, iar în mijlocul străzilor au apărut adevărate geizere. Într-un cenrtru comercial din oraș, o bucată de tavan a căzut sub greutatea ploii, însă din fericire nimeni nu a fost rănit. Pompierii au fost chemați să intervină în mai multe locuri din municpiul Iași printre care pasajul Frumoasa și în zona Galata. Și în Botosani pompierii au intervenit pentru scoaterea apei din curțile inundate. Au așezat saci cu nisip și au făcut baraje protectoare pentru ca apa sa nu intre și în alte gospodării.

Roxana Costaş ne da mai multe informatii:

JUDEȚUL CARAȘ SEVERIN

În zona de est a județului Caraș-Severin a fost stare de alertă și cod roșu de inundații. Mai multe râuri și pârâuri au ieșit din matcă. Cea mai afectată de inundații a fost comuna Slatina, unde peste 40 de gospodării au fost măturate de ape. Pe o porțiune din Drumul Național 6, între Caransebeș și Slatina Timiș, s-a circulat cu dificultate.

Ploaia a lăsat prăpăd în urmă și în municipiul Reșița.

În numai câteva zeci de minute, canalizarea a cedat, iar apa a acoperit străzile și a inundat gospodăriile oamenilor.

JUDEȚUL VÂLCEA

Zeci de copaci au fost rupți de vânt și în județul Vâlcea. Unul dintre ei chiar în fața sediului Prefecturii. Probleme au fost și în stațiunile Băile Olănești, Băile Govora și Călimănești.

JUDEȚUL ARGEȘ

În județul Argeș, străzile au fost inundate, zeci de copaci au fost doborâți la pământ și mai multe curți și beciuri s-au umplut cu apă. Mai multe mașini au fost avariate de copaci, iar fațada unui magazin din centrul Piteștiului a fost distrusă de furtună.

JUDEȚUL MEHEDINȚI

În Mehedinți, doi bătrâni au fost loviți de fulger la o stână. Bărbatul de 78 de ani nu a mai putut fi salvat. Femeia în schimb a fost resuscitată și dusă apoi la spitalul din Baia de Aramă.

În comuna Oprișor, a fost potop noaptea trecută. Oamenii se luptă acum să scoată apa și mâlul din locuințe.

Un drum județean este aproape complet blocat, după ce torentele au făcut un crater în carosabil.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă