Efect al pandemiei în învățământ: Unii profesori din județul Prahova au făcut cereri de pensionare anticipată

Aproximativ 13 profesori din judeţul Prahova au formulat cereri de pensionare anticipată din cauza pandemiei. Au înlocuiţi cu candidaţi care au susţinut examenul de titularizare, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, inspectorul şcolar general Constantin Pisău.

10 Septembrie 2020, 17:13 (actualizat 10 Septembrie 2020, 17:22) |
Distanțare în clasă

64,15% din totalul unităţilor de învăţământ din judeţ vor începe noul an şcolar în scenariul "verde", 34,46% în scenariul "gaben", iar restul în scenariul "roşu", a precizat inspectorul şcolar general Constantin Pisău.

Cele nouă unităţi care se încadrează în scenariul "roşu" sunt în comunele Starchiojd şi Talea, iar trei dintre ele sunt în Ploieşti, postliceale cu profil sanitar.

Pentru acestea din urmă, având în vedere specificul activităţii care presupune desfăşurarea pregătirii practice în unităţi sanitare cu paturi, DSP a propus scenariul 3, întrucât elevii nu pot avea acces, în această perioadă, în spitale.

Totodată, în urma analizei DSP Prahova, au fost scoase din scenariul "roşu" unităţile de învăţâmânt din Boldeşti-Scăeni şi Filipeştii de Târg, întrucât rata mare de infectare este determinată de focare existente aici, dar care sunt izolate şi nu au legătură cu transmiterea comunitară. Prin urmare, a fost propusă de către DSP şi aprobată în cadrul CJSU varianta de lucru a scenariului "galben".

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean a precizat că Prahova ar urma să primească 6.348 de tablete dintr-un necesar de aproximativ 15.000, iar acestea sunt suficiente pentru începerea noului an şcolar.

Inspectorul școlar general a precizat că toate unităţile au stocuri suficiente de dezinfectanţi şi că fiecare şcoală are un stoc tampon de măşti pentru elevi, pentru situaţii neprevăzute, precum pierderea măştii sau deteriorarea ei.

Pe de altă parte, şefa Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, Ioana Loghin, a menţionat că fiecare părinte trebuie să facă triajul zilnic acasă.

(sursa: Agerpres)

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C 1°C
IASI 1°C -3°C
CLUJ -3°C -2°C
CONSTANTA 2°C 0°C
CRAIOVA 1°C 1°C
BRASOV -3°C -3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI