Șef de instituție din Covasna, trimis în judecată după ce ar fi agresat sexual persoane din subordine

Agresiune sexuală la locul de muncă
Agresiune sexuală la locul de muncă
9 septembrie 2020, 14:38

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe au încheiat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual în formă continuată, agresiune sexuală şi influenţarea declaraţiilor.

Conform anchetatorilor, inculpatul, care, la data săvârşirii faptelor, ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei instituţii publice din Sfntu Gheorghe, în perioada ianuarie 2015-octombrie 2017, la diferite intervale de timp, precum şi în cursul lunilor iulie 2018 şi octombrie 2018 ar fi pretins de la trei persoane vătămate şi ar fi pretins şi obţinut de la una dintre acestea favoruri de natură sexuală.

Procurorii susțin că victimele se aflau în poziţii ierarhice inferioare, iar inculpatul s-ar fi prevalat în acest scop de autoritatea asupra victimelor ce decurgea din funcţia deţinută.

„În data de 11 octombrie.2018, în timp ce se afla în biroul său alături de una dintre persoanele vătămate, a exercitat acte de constrângere fizică asupra acesteia şi acte de natură sexuală, pretinzându-i în repetate rânduri să întreţină relaţii sexuale cu el. S-a mai reţinut că, în datele de 14.03.2018 şi 09.11.2018, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul a încercat să determine una dintre persoanele vătămate din prezenta cauză, prin săvâşirea unor fapte cu caracter intimidant, să îşi retragă declaraţiile, respectiv acuzaţiile formulate împotriva inculpatului”, au transmis procurorii.

Dosarul a fost trimis Judecătoriei Sfântu Gheorghe.

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite