Edward Novak critică desființarea ministerului Sportului: Suntem țara cu cel mai mic procent de sport de masă din Europa. Avem cel mai mare procent de obezitate, suntem o națiune bolnavă

15 iunie 2023, 18:54

Edward Novak a fost șocat de hotărârea coaliției de guvernare, în condițiile în care nu există un alt exemplu de acest gen în Europa.

Este o măsură drastică pentru sport. Această pierdere de nume, Ministerul Sportului. Văd aproape imposibil să ducă la bun sfârșit proiectele pentru viitor. În doi ani am încercat pe toate canalele să vorbesc despre importanța acestui minister, espre rezultate, să conving politicul ce înseamnă, dar într-o reformă guvernamentală se mai fac și greșeli. Organizarea sportului nu înseamnă doar medalii olimpice. Suntem țara cu cel mai mic procent de sport de masă din Europa, 5 la sută. Avem cel mai mare procent de obezitate. Suntem o națiune bolnavă„, a declarat fostul ministru al Sportului, într-o conferință de presă în care a prezentat bilanțul mandatului său.

 

 

Novak speră ca Elisbeta Lipă să fie persoana potrivită pentru a conduce noua organizație pentru sport, deși între cei doi au fost disensiuni în trecut.

În noul Guvern condus de Marcel Ciolacu, Ministerul Sportului nu mai există și a fost înființată Agenția pentru Sport.

Eduard Novak a fost ministru al Sportului în mandatele premierilor Florin Cîţu şi Nicolae Ciucă.

Ministerul Sportului dispare cu un an înainte de Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite