Educatoare la o grădiniță din Ploiești, acuzată de neglijență și violență asupra copiilor. Femeia neagă reclamațiile, dar părinții cer măsuri din partea autorităților

27 septembrie 2023, 20:51

La numărul unic de urgență 119 puteți semnala orice fel de abuz asupra copiilor.

Copiii din grupa mijlocie de la Grădiniţa numărul 40 din Ploieşti sunt terorizați, susțin părinții. Iar educatoarea ar fi cea vinovată: pentru că strigă la ei, îi pălmuiește și îi trage de păr.

Mama unei fetiţe: Cea mică îmi spunea că mi-a dat o palmă la fund pentru că mă jucam cu prietena mea. De atunci nu-mi mai povestește, își pune lacăt la gură, un gest pe care nu îl avea. Mi-a spus și o îngrijitoare că o trăgea de păr și îi dădea palme în cap.

Tatăl unei fetiţe: Nu mi se pare o atitudine de educator. Când lovești copiii, îi dai afară din clase, nu ești educator.

Părinții susțin și că, de multe ori cei mici rămân nesupravegheați, iar doi copii ar fi fost dați afară și lașați pe hol singuri, pe motiv că erau gălăgioși și o deranjau. Tot părinții reclamă și că educatoarea și-ar fi vărsat năduful și pe o îngrijitoare, în urma unei discuții în contradictoriu, și a aruncat cu un scaun după ea.

Revoltați, părinții au sesizat și conducerea grădiniței și Inspectoratul Școlar Prahova.

Laura Tăsică, directoare, Grădiniţa nr. 40, Ploieşti, jud.Prahova: Am luat și eu măsuri. E începută o anchetă disciplinară. Dacă se va soluționa acest caz, se vor lua măsurile care se cuvin.

Ilona Rizea, inspector şcolar general, IŞJ Prahova: Așteptăm să vedem care e rezultatul anchetei. Am înțeles că nici evaluarea de anul trecut nu a fost foarte bine, că au mai existat derapaje în atitudinea dumneaei.

Educatoarea neagă acuzațiile și refuză să poarte orice fel de discuție pe marginea acestui subiect.

Vă reamintim, pentru cazuri în care copiii sunt în situaţii dificile puteți apela şi numărul unic 119.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite