Educaţie în 3 schimburi. Situaţie la 9 şcoli din Capitală

În şcolile bune din Capitală, elevii învaţă în 3 schimburi. Sunt 9 şcoli în Bucureşti în care clasele au şi câte 40 de elevi. Este greu şi pentru copii, şi pentru profesori, însă pentru părinţi tot ce contează e că şi-au dat copiii la o instituţie cu renume. Cum bani de şcoli noi nu sunt, primăria spune că le va extinde pe cele existente.

01 Martie 2017, 19:12 (actualizat 01 Martie 2017, 19:19) Știrile TVR |
Educație în 3 schimburi
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Şcoala nr. 179, Bucureşti. La orele prânzului, elevii de la pregătitoare se pierd printre colegii mai mari. Sunt 1.300 de elevi, dublu faţă de capacitatea unităţii. Aşa că în septembrie, în loc de 4 clase pregătitoare, conducerea şcolii s-a trezit cu 8.

A fost nevoie de 3 schimburi pentru a face faţă numărului mare de copii.

La parter, de exemplu, învaţă 240 de elevi şi sunt doar două grupuri sanitare.

Elevii din clasele I-IV învaţă de la ora 8:00 până la 11:20, apoi intră clasele pregătitoare. În jurul orei 13.00, uneori chiar 14.00, intră elevii de gimnaziu, până la ora 19:00.

Aici învaţă elevi şi din Chitila, Buftea sau Mogoşoaia. Părinţii şi-au făcut vize de flotant, iar legea spune că fiecare copil din zona arondată şcolii trebuie să aibă loc.

Povestea se repetă în 9 şcoli din Bucureşti. Inspectoratul a raportat situaţia către Primăria Capitalei. Ar fi nevoie de cel puţin câte o şcoală nouă în fiecare sector pentru rezolvarea problemei.

Primăria Generală a Capitalei va investi pentru mansardarea şi extinderea acestor şcoli care au acum 3 schimburi de elevi, promite Gabriela Firea.

Cazuri similare sunt în toate judeţele. Elevii studiază în clase supraaglomerate, cu 35 şi chiar 40 de copii.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 4°C 3°C
CLUJ 6°C 7°C
CONSTANTA 6°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 6°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI