„Educația gândirii”. Program de inteligență artificială, dezvoltat pentru a monitoriza loialilatea membrilor Partidului Comunist Chinez

Cercetătorii chinezi susțin că au dezvoltat un program de inteligență artificială care poate citi mințile membrilor Partidului Comunist și îi poate face mai receptivi la „educația gândirii”, relatează The Times.

04 Iulie 2022, 15:15 (actualizat 04 Iulie 2022, 15:16) Știrile TVR |
Foto: picryl.com

Hefei Comprehensive National Science Center a spus că sistemul poate citi expresiile faciale și undele cerebrale, analizând cât de atent a fost un membru de partid la „gândirea și educația politică”, astfel încât să „își consolideze și mai mult încrederea și determinarea de-a fi recunoscător partidului, de-a asculta de partid și de-a urma direcția partidului”.

Cu toate acestea, articolul a dispărut de pe internet la scurt timp după publicarea sa pe 1 iulie, ziua înființării PCC. Motivul ar fi indignarea publică, potrivit The Times.

Institutul a spus că a încurajat 43 de membri ai partidului să participe la lecții de ideologie a PCC în timp erau monitorizați de programul de inteligență artificială. Într-un scurt videoclip, un cercetător intră într-un chioșc, se pune în fața unui ecran și începe să frunzărească articole care promovează politica și realizările partidului. Chioșcul poate scana expresiile cercetătorului prin intermediul camerelor de supraveghere.

„Pe de o parte, poate judeca modul în care membrii partidului au acceptat gândirea și educația politică”, se spune în videoclip. „Pe de altă parte, va oferi date reale privind gândirea și educația politică, astfel încât acestea să poată fi îmbunătățite și îmbogățite.”

Asemenea lecții au câștigat o atenție deosebită din partea președintelui Xi Jinping, care, în calitate de secretar general al partidului, cere loialitate absolută față de acesta și declară „gândirea și educația politică” esențiale pentru îndeplinirea obiectivului.

Partidul a introdus deja o aplicație de îndoctrinare, în care cei 96,77 milioane de membri ai PCC sunt obligați să câștige puncte citind articole și răspunzând la întrebări.

Aplicația, „Studiați-l pe Xi ca să întăriți China”, a fost lansată pentru a „lărgi canalul de învățare” în vederea unui „viitor va fi mai luminos”. Utilizatorii sunt obligați să câștige o cotă zilnică de 40 de puncte citind patru articole, fiecare de câte patru minute, vizionând trei videoclipuri de nouă minute și răspunzând la trei întrebări.

Încă din 2019, Study Times, o publicație de partid care se concentrează pe teorii, a declarat că algoritmul dezvoltat prin inteligența artificială ar putea fi folosit pentru a „evalua starea de gândire a membrilor de partid” și că tehnologia va satisface nevoia ca educația de partid să „intre în capul și inima membrilor de partid”.

„Va spori cu adevărat calitatea politică și gândirea ideologică a unui membru de partid”, scria publicația partidului.

Până acum, cercetătorii chinezi au folosit tehnologia de citire a undelor cerebrale pentru a detecta dacă cineva vizionează filme porno.

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 33°C 30°C
IASI 30°C 30°C
CLUJ 28°C 28°C
CONSTANTA 26°C 26°C
CRAIOVA 32°C 28°C
BRASOV 31°C 27°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI