Educația antreprenorială ar putea deveni disciplină opțională în școli și licee

11 decembrie 2019, 09:51

Nicoleta este antreprenor de peste 15 ani, iar domeniul ei de activitate vizează insolvența firmelor. Zilnic întâlnește tineri care eșuează în afaceri tocmai pentru ca nu au cunoștințe solide în afaceri.

Nicoleta Muntean, antreprenor: Numărul insolventelor a crescut foarte mult, numărul falimentelor a crescut foarte mult și una dintre cauze o reprezinta lipsa de educație antreprenorială, dacă ar fi avut parte din timpul școlii azi nu am fi avut atât de multe eșecuri în afaceri.

Doar anul acesta peste 80 de mii de firme au fost radiate de la Registrul Comerțului, cu 40 la sută mai multe decât anul trecut.

Despre astfel de situații, dar și despre reguli de baza în afaceri vor putea învăța elevii de gimnaziu și de liceu de anul viitor, la cursurile opționale de educație antreprenorială.

Ministerul Educației și reprezentanții mediului de afaceri au semnat un pact valabil până în 2022.

Monica Anisie, Ministrul Educației: Este nevoie ca toți elevii noștri să fie ancorați în realitate să cunoască ceea ce face sens vieții pe care ei o trăiesc prin urmare pot alege acest opțional pe care îl vom dezvolta nu este o materie în plus pentru elevi.

Cristina Chiriac, președintele CONAF: Un schimb de experiență pe care noi îl punem la dispoziția școlilor pentru că vrem să ne implicam activ vrem să creștem antreprenorii de mâine. Ideal ar fi să existe o combinație intre profesori și antreprenori astfel încât copiii să depindă cum se construiește un start up cu ajutorul antreprenorilor.

Și Comisia Europeană a recomandat oficialilor români să facă demersuri cât mai rapide în această direcție.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite