Eduard Novak, la TVR INFO: În prima etapă, familia este cea care trebuie să susțină financiar copiii să facă sport

Ministrul Sportului Eduard Novak a explicat, la TVR 1, în ce prevede strategia naționala în privința selecționării copiilor talentați pentru sportul de performanță. În prima etapă familia este cea trebuie să susțină financiar copiii la cluburile private, a explicat ministrul Novak.

19 Ianuarie 2023, 10:05 (actualizat 19 Ianuarie 2023, 14:15) Știrile TVR |

Iar Ministerul Sportului ar trebui să fie singura instituție care să reglementeze întreaga activitate sportivă, atât în cluburile private cât și în cele de stat.

În acest moment în România sunt cinci ministere care finanțează sportul de înaltă performanță.

Costurile trebuie să se împartă în diferite feluri tot ce e gratis nu e respectat,(...) în prima faza a implicării a unei familii în activitatea sportivă a copilului trebuie să fie normală, cum îl dai la matematică și îi plătești câteva ore în plus, așa trebuie să funcționeze la început și în sport. normal că după aceea, când sportivul vrea, se ține 1,3,4,5 ani intervine clubul local, pentru că este talentat și muncitor, după care intervine statul, așa trebuie și așa este și  conceput în strategia națională pentru sport. Toate cluburile private începem cu copiii de jos, cei talentați intră în aceste centre regionale de excelență și de acolo intervine statul, au cele mai bune condiții de pregătire și de acolo loturi de pregătire, așa și trebuie.(...)pe o perioada de zece ani, dar lucram deja, am început descentralizare speram că și Ministerul Educației va face descentralizare și ajungem să echilibram aceste domeniu. Noi trebuie să reglementăm tot ce însemnă în materie de sport, a subliniat Eduard Novak, la TVR INFO.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 28°C 29°C
IASI 29°C 28°C
CLUJ 26°C 25°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 27°C 28°C
BRASOV 24°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI