Editurile private și profesorii critică revenirea la manualul unic

Revenirea la manualul unic este o întoarcere la dictatură, care aminteşte de manualul introdus de sovietici în 1948 - acuză editurile private. Nici profesorii nu sunt de acord cu proiectul ministrului Educaţiei. Spun că manualul unic aduce pericolul unui control ideologic asupra educaţiei şi cei care vor pierde vor fi elevii. Motivul: nu vor mai putea opta pentru informaţii de calitate.

31 August 2017, 18:55 (actualizat 31 August 2017, 21:52) Știrile TVR |
Dictatura manualului unic
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Editorii de carte spun că introducerea manualului unic va limita accesul elevilor la toate sursele de informare educaţională.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat că va veni cu un proiect de act normativ prin care Editura Didactică să preia editarea noilor manuale, deşi are mai puţin de 40 de angajaţi. Iar Monitorul Oficial să se ocupe de tipărire. Profesorii susţin că peste tot în lume manualul unic s-a introdus doar în trei condiţii.

Editorii spun că, de fapt, Ministerul Educaţiei este incapabil să stabilească un calendar corect al licitaţiilor pentru manuale. Abia astăzi, Consiliul Naţional de Studiere a Contestaţiilor a afişat rezultatele în legătură cu evaluarea manualelor de la clasa a V a.

Elevii care vor suferi în urma acestui scandal sunt cei de clasa a-V-a, care au doar manualul de sport la dispoziţie. Iar pentru celelalte materii, ministrul  Educaţiei le cere profesorilor să predea după un ghid, care însă nu există.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 35°C 36°C
IASI 36°C 37°C
CLUJ 34°C 35°C
CONSTANTA 27°C 29°C
CRAIOVA 35°C 36°C
BRASOV 32°C 32°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI