Editurile și librăriile s-au mutat pe internet. Zeci de titluri pot fi descărcate gratuit

3 aprilie 2020, 10:23

Apoape 400 de mii de utilizatori au accesat în ultimele 10 zile la biblioteca virtuală gratuită pusă la dispoziție de Editura Humanitas. Sunt 60 de titluri care acoperă domenii diferite, de la istorie sau filozofie până la ficțiune și carte pentru copii.

Polirom are și ea o secțiune on line gratuită cu peste 50 de titluri. În plus a lansat o campanie specială intitulată Stare de lectură, cu filmulețe în care autorii citesc din cărțile lor.

Dincolo de gratuități, e important sprijinul nostru pentru supraviețuirea industriei cărții, prin comenzi online. Pe site-uri există multe reduceri pentru cărţile tipărite. Lanțul Cărturești, de pildă, a închis toate librăriile, dar livrează acasă fără întreruperi. Librăriile au probleme cu plata chiriilor și a salariilor, editurile au blocaje în bugete.

450 de angajaţi ai Cărtureşti sunt în şomaj tehnic.

Criza coronavirus a crescut vânzările de carte pe internet, dar nu foarte mult. Cel mai mare lanţ de librării anunţă că segmentul online a crescut cu 50 la sută, iar editurile au comenzi pe internet mai mari cu 10-15 procente.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite