TVR 1 a difuzat în direct o Ediție specială, cu participarea a 13 medici din 12 specialități diferite, implicați în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Evenimentul a fost organizat de Colegiul Medicilor din România și produs de TVR.
Femeile însărcinate se pot vaccina împotriva COVID-19. Este o recomandarea transmisă ginecologilor după cele mai noi date primite - a anunţat, la Televiziunea Română, preşedintele Societăţii Române de Obstetrică-Ginecologie. Pentru prima dată, TVR şi Colegiul Medicilor din România au adus în fața dumneavoastră medici de top din mai multe specialități care au răspuns în direct la o mulţime de întrebări privind vaccinarea anti-COVID venite de la pacienţi.
Președintele Colegiului Medicilor din România, prof. univ. dr. Daniel Coriu s-a aflat în studioul Televiziunii Române, alături de alți medici specialiști, pentru o dezbatere menită să ofere răspunsuri, în mod corect și transparent, la întrebări privind una dintre cele mai fierbinți teme ale momentului: vaccinarea împotriva Covid-19.
Totul despre etapele vaccinării, despre impactul ei asupra populației, am aflat din dialogul jurnalistei TVR Alina Stancu cu invitații în platou și online, la "Ediție specială: dezbatere etapa II vaccinare anti-Covid-19", difuzată în direct, la TVR 1.
Este pentru prima dată când Colegiul Medicilor din România și TVR își unesc forțele pentru a aduce în fața publicului medici din atât de multe specialități, pentru a oferi informații cât mai clare și mai complete românilor.
La dezbatere au participat 13 medici din 12 specialități diferite, care au răspuns la cele mai importante întrebări privind vaccinarea anti-Covid-19 (boli infecțioase, pneumologie, epidemiologie, diabet, cardiologie, endocrinologie, oncologie, obstetrică-ginecologie, medicină internă, medicină de familie, hematologie, alergologie).
În platoul TVR, alături de Alina Stancu, i-am întâlnit pe prof. dr. Daniel Coriu – Președintele Colegiului Medicilor din România; dr. Andreea Moldovan – medic epidemiolog, secretar de stat în Ministerul Sănătății; șef lucr. dr. Beatrice Mahler – medic pneumolog. Iar pentru a respecta toate criteriile de protecție epidemiologică, dar și pentru a aduce în fața publicului răspunsuri din cât mai multe specialități, se vor alătura online conf. univ. dr. Bogdan Timar – medic diabetolog, decanul Facultății de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara; conf. univ. dr. Alexandru Scafa Udriște – medic cardiolog, Spitalul Clinic de Urgență București; prof. univ. dr. Cătălina Poiană – medic endocrinolog, președintele Societății Române de Endocrinologie; conf. univ. dr. Simin Aysel Florescu – medic infecționist, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”; conf. univ. dr. Dana Lucia Stănculeanu – medic oncolog, președintele Societății Naționale de Oncologie Medicală din România; prof. univ. dr. Diana Deleanu – medic alergolog, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca; prof. univ. dr. Cristian Băicuș– medic de Medicină Internă, Spitalul Clinic Colentina; prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu – medic ginecolog, Președintele Societății Române de Obstetrică-Ginecologie; dr. Călin Bumbuluț – medic de familie, vicepreședinte al Colegiului Medicilor din România; șef lucr. dr. Valeriu Gheorghiță - Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.
În propunerea participanților la dezbatere, Colegiul Medicilor din România a ținut cont de specialitățile implicate în tratarea pacienților cu COVID-19 și de ariile terapeutice pentru persoanele desemnate să intre în etapa a II-a de vaccinare.
În acest fel, telespectatorii au primit răspunsuri de la medici cu notorietate publică, care au fost implicați și până în acest moment în diseminarea mesajelor aferente vaccinării COVID-19, dar și de la medici tineri, de perspectivă, din specialități ce vizează etapa a II-a de vaccinare (diabet, cardiologie etc.).