Ecouri printre jurnaliștii străini veniți la București, după cele două reuniuni informale găzduite de România

2 februarie 2019, 20:39

Au venit la București veterani ai afacerilor europene – cum este Christian Spillmann – corespondentul agenției France Presse la Bruxelles. El spune că organizarea a fost excelentă și oamenii săritori.

Jurnaliștii au primit tot sprijinul, dar pentru că mai avea de treabă la reuniunea miniștrilor Apărării, la Palatul Parlamentului, nu a putut prinde sosirea miniștrilor de Externe, la Banca Națională. Când ajung la un eveniment, de regulă, oficialii fac declarații, iar jurnaliștii nu vor să le rateze.

Camille Cerise Gessant, de la Agence Europe, participă de 15 ani la asemenea reuniuni informale. Organizarea, la București, a fost printre cele mai bune. Dar, s-ar fi putut și mai bine dacă șefii Apărării și externelor erau în același loc.

Mulți jurnaliști au rămas impresionați de mâncarea românească. Au mărturisit că, după vizita la București, trebuie să facă sport. Damon Wake, de la AFP, remarcă într-un mesaj pe Twitter că, la masa presei, carnea, peștele și cartofii au dispărut rapid. Sunt și jurnaliști care au profitat de vizită pentru a face reportaje și în alte zone din România.

Și, dacă mai era nevoie de vreo confirmare, jurnaliștii, într-o veșnică luptă cu timpul, lucrează de oriunde, inclusiv de pe mașina poliției, dacă au de transmis o știre urgentă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite