Ecouri printre jurnaliștii străini veniți la București, după cele două reuniuni informale găzduite de România

Organizare bună, oameni prietenoşi, mâncare excelentă - este părerea ziaristilor străini, după vizita pe care au făcut-o la Bucureşti pentru a relata despre cele două reuniuni informale găzduite de România, în săptămâna care se încheie. Jurnaliştii străini au, totuşi, o nemulţumire - spun că întâlnirile ar fi trebuit organizate în acelaşi loc, pentru că, în parte, s-au suprapus.

02 Februarie 2019, 20:39 (actualizat 02 Februarie 2019, 21:04) Știrile TVR |
Jurnaliști străni la București
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Au venit la București veterani ai afacerilor europene - cum este Christian Spillmann - corespondentul agenției France Presse la Bruxelles. El spune că organizarea a fost excelentă și oamenii săritori.

Jurnaliștii au primit tot sprijinul, dar pentru că mai avea de treabă la reuniunea miniștrilor Apărării, la Palatul Parlamentului, nu a putut prinde sosirea miniștrilor de Externe, la Banca Națională. Când ajung la un eveniment, de regulă, oficialii fac declarații, iar jurnaliștii nu vor să le rateze.

Camille Cerise Gessant, de la Agence Europe, participă de 15 ani la asemenea reuniuni informale. Organizarea, la București, a fost printre cele mai bune. Dar, s-ar fi putut și mai bine dacă șefii Apărării și externelor erau în același loc.

Mulți jurnaliști au rămas impresionați de mâncarea românească. Au mărturisit că, după vizita la București, trebuie să facă sport. Damon Wake, de la AFP, remarcă într-un mesaj pe Twitter că, la masa presei, carnea, peștele și cartofii au dispărut rapid. Sunt și jurnaliști care au profitat de vizită pentru a face reportaje și în alte zone din România.

Și, dacă mai era nevoie de vreo confirmare, jurnaliștii, într-o veșnică luptă cu timpul, lucrează de oriunde, inclusiv de pe mașina poliției, dacă au de transmis o știre urgentă.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMANIA2019EU
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 28°C 29°C
IASI 29°C 28°C
CLUJ 26°C 25°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 27°C 28°C
BRASOV 24°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI