Echipele de intervenție din Grecia merg din casă în casă în zonele distruse de incendii. Nu caută supraviețuitori…

26 iulie 2018, 19:30

O operațiune traumatizantă e în curs de desfășurare – echipele de intervenție merg din casă în casă. Unele locuințe sunt inspectate și de două sau de trei ori. Nu caută supraviețuitori. Încearcă să dea de urma persoanelor dispărute, să afle dacă nu cumva au murit în propriile locuințe sau mașini.

Cele mai multe victime încercau să se îndepărteze de foc în automobile, îndreptându-se spre mare. Dar nu au mai ajuns la capătul drumului.

Străzile înguste au devenit adevărate capcane. Focul i-a vânat pe oameni.

Theodoros Christopoulos, localnic din Mati: Focul a izbucnit dintr-odată şi nu am ştiut ce să facem. Primul lucru la care ne-am gândit a fost să intrăm în casă, să închidem uşile şi ferestrele, tot. Aşa am reuşit să supravieţuim. Daca am fi ieşit, nu cred că am fi supravieţuit„.

Eram pe terasă cu copiii când s-a declanşat incendiul. În 3 minute a explodat şi a ajuns lângă casă – Chrisostomos Giotkis, locuitor din Penteli.

Înnebuniți de durere, cei care au pierdut pe cineva drag merg printre ruinele arse, cu fotografii în mână. Dacă nu află nimic, următorul drum e la morga din Atena, cu spaima în suflet de a nu descoperi acolo adevărul.

Maria Saridou, în vârstă de 60 de ani, își caută sora, pe Eleni Sarieva. „I-am găsit maşina, nu era arsă. Nici casa nu era arsă. Dar pe ea nu reuşesc să o găsesc„.

Pentru căutarea celor dispăruți a fost creată pe internet o platformă specială. Nu sunt semnalate cazuri de cetățeni români acolo, nu sunt nici români morți sau răniți.

Ambasada României din Atena a eliberat titluri de călătorie pentru 7 persoane cu dublă cetățenie, printre care și cea română, pentru că actele de identitate le-au fost distruse în incendiu. Nu au avut nevoie de asistență medicală și au părăsit zona în siguranță.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

Grecia a oficiat prima căsătorie între persoane de acelaşi sex