Echipele de intervenție caută eventuali supraviețuitori, după ce o pasarelă s-a prăbușit peste o autostradă la Miami, în Statele Unite

16 martie 2018, 08:38

Cu ajutorul câinilor special antrenați, echipele de intervenție caută eventuali supraviețuitori sub mormanul de beton și fier contorsionat. Pasarela prăbușită – cu o greutate de 950 de tone – traversa una dintre cele mai circulate zone din sudul Floridei, chiar lângă Universitatea Internațională din Florida.

Pasarela, lungă de 53 de metri, fusese înălțată acum mai puțin de o săptămână, sâmbăta trecută, în doar câteva ore. A costat 14 milioane de dolari și, potrivit constructorilor, era garantată o sută de ani și ar fi rezistat la un uragan de categoria 5.

A fost folosită o metodă specială de construcție, în ritm accelerat, scrie presa americană. Această metodă ar presupune perturbări minime ale traficului, în timpul construcției, și un grad ridicat de siguranță. Dar cele două firme care au construit podul pietonal au avut probleme și în trecut, cu construcții periculoase.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă