Echipe de alpiniști lucrează la desprinderea stâncilor instabile care amenință circulația între Brașov și Buzău. Vor fi montate plase de siguranță pe versanți

27 aprilie 2023, 19:47

Curățarea versantului pe sensul către Brașov a început de la capătul tunelului, iar echipe de alpiniști au desprins pietrele și bolovanii instabili.

Lucrarea este dificilă și foarte riscantă, pentru că se tot desprind bucăți de stâncă și se rostogolesc pe lângă muncitori.

Plasele vor fi montate pe o lungime de 330 de metri.

Lucrarea costă aproape 5 milioane de lei. Întregul proces de curățare a versantului și de montare a plaselor ar trebui să se încheie în două luni.

Pentru șoferi, drumul național 10 este ruta alternativă la DN1 pe Valea Prahovei, cu un trafic de coșmar. Mulți au înțeles necesitatea lucrărilor, chiar dacă au fost nevoiți să aștepte 20 de minute ca să poată depăși zona.

Căderile de pietre în zona barajului Siriu sunt un pericol constant, în special în perioada ploioasă ori de îngheț-dezgheț.

Acum 2 ani, traficul a fost închis complet, mai multe zile, după ce o stâncă de mari dimensiuni a căzut pe șosea. În final, a fost dinamitată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite