Echipaj de pompieri, în permanență lângă spitalul „Victor Babeș” din Timișoara

6 octombrie 2021, 11:32

Cristian Oancea, managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara, a cerut, marți, ISU Timiș să aloce un echipaj de pompieri care să stea cu un post fix în curtea instituției, până trece valul 4 al pandemiei. El a recurs la acest gest după incendiul de la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, unde șapte oameni și-au pierdut viața.

Clădirea spitalului de la Timișoara este din 1940 și nu are autorizație la incendiu.

Spitalul are 120 de paturi dedicate bolnavilor de COVID-19, toate ocupate. Dintre acestea, 12 sunt la terapie intensivă, unde sunt internați pacienți cu forme severă.

Pe de altă parte, Universitatea Politehnica din Timişoara (UPT) va colabora cu Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” pentru îmbunătăţirea infrastructurii electrice a spitalului care este veche şi foarte suprasolicitată din cauza procedurilor de tratament şi care poate ceda.

Cei de la UPT au făcut, în vară, o analiză a imaginii termice obţinute cu ajutorul unei camere de termoviziune şi s-a descoperit un contact electric care ajunsese la o temperatură de 140 de grade Celsius. În partea a doua a proiectului, specialiştii UPT vor verifica secţiunile şi panourile din fiecare clădire a spitalului pentru a vedea solicitările electrice la care acestea sunt supuse. Pe baza acestor analize, urmează a fi luate mai multe măsuri de refacere a unor circuite sau de înlocuire a unor piese şi trasee electrice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă