Echipa TVR transmite din Ucraina: Cadavre neidentificate zac și acum pe străzile din Bucha. Tancurile distruse ale forțelor ruse încă blochează drumurile din oraș

9 aprilie 2022, 18:07

„Am văzut și am filmat un cadavru pe stradă. E neidentificat de o lună. Zace pe stradă, era păzit de poliție, spuneau polițiștii că urmează să fie dus la autopsie pentru a se încerca identificarea. (…) Am filmat mai devreme și la groapa comună descoperită în curtea Bisericii Sfântul Andrei de aici, din Bucha. Sunt imagini care nu pot fi date la televizor, mai pot fi văzute în acea groapă comună resturi umane. Au fost descoperite acolo 67 de cadavre – 30 sau 40 dintre ele au fost deshumate ieri. S-au oprit aceste operațiuni de deshumare întrucât a plouat foarte tare aici, în Bucha, ieri, și încă plouă”, a detaliat Alexandru Costache pentru Ora de știri.

Cele mai multe tancuri dintre zecile distruse pe străzile din localitate au fost ridicate deja.

În orașul Bucha a fost astăzi și delegația cancelarului Austriei.

Luptele au avut loc aici în dimineața zilei de 26 februarie. În total, cel puțin 320 de civili au fost uciși de forțele de ocupație în Bucha.

Dintre victime, 163 au fost identificate.

Orașul nu are nici acum apă și nici căldură.

Corespondentul TVR, Alexandru Costache, a întâlnit-o pe Vladimirnova, o localnică pe care a întrebat-o de ce nu a fugit. „Mi-a spus că are 80 de ani, soțul ei are 84, a spus că nu a vrut să fugă și nici nu va vrea să fugă de aici, din Bucha, orașul ei, unde a trăit toată viața”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă