CORESPONDENȚĂ DE LA CHIȘINĂU

Echipa TVR Moldova, acces restricționat în primă fază la o dezbatere cu Dodon. Motivul: formatul discuțiilor nu ar coincide cu stilul TVR

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut marţi seară o discuţie liberă cu jurnaliştii de pe ambele maluri ale Nistrului. Întâlnirea s-a desfăşurat la reşedinţa sa din afara Chişinăului, în localitatea Holercani. Accesul echipei de la TVR Moldova a fost refuzat iniţial. Motivul anunţat de şefa Biroului de presă al Preşedinţiei Republicii Moldova a fost acela că TVR Moldova nu s-ar înscrie în formatul discuţiilor. Contactată de Ştirile TVR, Carmina Lupei a declarat că evenimentul ar fi organizat de un grup de presă şi nu de Igor Dodon. Reporterul TVR Moldova Ileana Pîrgaru a participat în cele din urmă la dezbatere, unde s-au abordat mai multe teme politice.

27 Iunie 2017, 23:50 |

Deși echipa TVR Moldova este acreditată să mediatizeze toate evenimentele organizate de instituția prezidențială, marți dimineață, șefa Serviciului de presă de la Președinție a anunțat că echipa noastră nu are voie să vină la clubul de presă la care participa și Igor Dodon.

Motivul invocat de Carmina Lupei: formatul discuțiilor nu ar coincide cu stilul TVR, transmite Ileana Pîrgaru.

Echipa noastră a ajuns la reședința prezidențială de la Holercani. Inițial, paza președintelui a interzis accesul jurnaliștilor TVR Moldova până când însuși președintele Igor Dodon nu a anunțat de la microfon că echipa TVR este așteptată și că nu ar exista niciun secret.

Președintele Igor Dodon spune că nu înțelege din ce cauză Televiziunea Română a fost exclusă din lista instituțiilor media invitate la eveniment.

Discuțiile au avut loc în mare parte în limba rusă.

Prioritară pe agendă a fost problema reglementării diferendului transnistrean.

Igor Dodon a vorbit și despre proiectul votului mixt, votat în prima lectură de Parlamentul de la Chișinău. Igor Dodon spune că ține de suveranitatea Republicii Moldova să-și decidă singură sistemul electoral.

Dodon a vorbit și despre intenția fostului președinte al României, Traian Băsescu, de a se implica în politica de la Chișinău. Dodon califică această intenție drept una "bădărănească".

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 13°C
IASI 12°C 9°C
CLUJ 8°C 5°C
CONSTANTA 13°C 13°C
CRAIOVA 10°C 11°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI