Echipa TVR a stat de vorbă cu mama unei tinere care a fost răpită de Hamas: Unde e copilul meu? Ştiu că fiica mea e o luptătoare, nu va renunţa! Dar nu ştiu ce face, poate e rănită, poate a pierdut sânge, nu ştiu …

12 octombrie 2023, 18:48

Keren, mama unei tinere răpite: Noi stăm aici. Nu ştim nimic! Nimic nu ştiu! Unde e copilul meu? Nu ştiu, nu am niciun indiciu. Implor pe toată lumea, Naţiunile Unite! Vă rog, este vorba despre drepturile omului. Nu vorbesc despre nimic, ci despre drepturile omului: daţi-ne lista exactă! (n.r. a ostaticilor).

Este apelul unei mame disperate, a cărei fiică a fost răpită de luptătorii Hamas, în urmă cu câteva zile. Mia are 21 de ani. În momentul atacului, era la un festival rave, într-o fermă din apropierea graniței cu Gaza. Keren, mama ei, spune că puțin după ora 7, Mia i-a dat un mesaj unuia dintre organizatori.

Keren, mama unei tinere răpite: Trag în noi, veniţi să ne salvaţi! Cineva a mers să îi caute şi era un câmp de luptă. I-au împuşcat peste tot, le-au făcut lucruri oribile.

Keren și-a sunat fiica 5-6 ore, până când telefonul fetei a rămas fără baterie. Acum femeia a făcut un fel de celulă de criză cu familia. Toți adună date, sună reprezentanți ai autorităților și, mai ales, speră. Spune că incertitudinea o omoară puțin câte puțin.

Keren, mama unei tinere răpite: Ştiu că fiica mea e o luptătoare, o luptătoare adevărată. Nu va renunţa! Dar nu ştiu ce fac, poate e rănită, poate a pierdut sânge, nu ştiu …

Keren a fost la Poliție, a vorbit cu anchetatorii și a dat o mostră de ADN. Spune că, la fel ca toți cunoscuții, e șocată de cruzimea dovedită de atacatori.

Keren, mama unei tinere răpite: Problema e că nu avem de-a face cu Hamas. Hamas e acum ISIS. Este ISIS, nu Hamas … Să intri peste oameni în case, să le arzi casele, să incendiezi copii, să răpeşti copii nevinovaţi, bătrâni …

Potrivit autorităților israeliene, Hamas ar fi luat ostatici în jur de 100 de oameni: militari, dar și foarte mulți civili, inclusiv copii mici și bătrâni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite