Echipa României a câştigat locul 1 la Campionatul Mondial de Robotică la Chicago

21 iulie 2021, 18:40

16 elevi au făcut parte din echipa care a reprezentat România la campionatul mondial de robotică din Statele Unite. Roboții creați de ei au fost atât de buni încât i-au învins pe cei concepuți de americani și de ruși. În față juriului, nimic nu a egalat creativitatea și inteligența românească.

Profesorul coordonator al echipei de robotică a României, Ionuț Panea: Nu a existat niciodată când o echipa neamericană, o echipă străină să reușească să câștige campionatul mondial. Acum 5 ani de zile noi am reușit să jucam finala de campionat mondial, din păcate am pierdut-o. De atunci ne-am setat ca obiectiv să nu ne oprim.

Elevii au muncit luni de zile, iar primul prototip l-au terminat la finalul anului trecut. În probele de concurs, roboții trebuie să parcurgă mai multe trasee și să evite obstacole.

A fost o experiență unică deoarece a fost primul meu concurs internațional la care am participat și am și condus robotul. A fost dificil aș putea spune, dar cu adevărat minunat.

Echipa de robotică a României are nevoie de bani ca să poată continua. Membrii acesteia fac un apel la companiile de IT să îi ajute cu sponsorizări.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite