Echipa României a ajuns în Canada, pentru Jocurile Invictus. TVR va difuza, în exclusivitate, imagini de la competiţie

Echipa România, care participă în premieră la jocurile paralimpice Invictus, a ajuns în Canada cu un avion militar. Ceremonia de deschidere va avea loc mâine, iar competiţia se va desfăşura până sâmbăta viitoare. Militarii noştri se bucură şi de sprijinul Prinţului Charles, care a donat suma necesară achiziţionării unei proteze pentru sprint şi a două biciclete speciale. Televiziunea Română transmite in exclusivitate competiţia.

22 Septembrie 2017, 10:35 (actualizat 22 Septembrie 2017, 10:40) Știrile TVR |
România, în premieră la Jocurile Invictus
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Echipa Romaniei este formată din 15 militari răniţi în Irak şi Afganistan. Unul dintre eroii Invictus este Claudiu Butoi. În 2008, se afla pe câmpul de luptă din Afganistan. O explozie l-a lasat paralizat pe viaţă, de la brâu în jos.

Militarii vor concura la șase discipline sportive individuale - tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la simulator, haltere, ciclism şi înot. La acestea se adaugă, ca sport de echipă, volei din poziţia şezând. Sportivii s-au antrenat patru luni pentru acest concurs.

"Invictus Games" este un evenimentul sportiv internaţional dedicat în exclusivitate militarilor invalizi sau răniţi in misiuni în teatrele de operaţii sau la acţiuni militare interne. Participa 550 de competitori din 17 ţări participante. De-a lungul celor opt zile, Televizunea Română va difuza, în exclusivitate, imagini de la eveniment, prin trimişii speciali în Canada - corespondentul Alina Grigore şi directorul de imagine Silviu Andrei.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C -1°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -3°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -6°C -4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI