Echipa feminină de spadă a României a cucerit aurul la Europenele Under-23

Echipa feminină de spadă a României a cucerit aurul la Europenele Under-23
Echipa feminină de spadă a României a cucerit aurul la Europenele Under-23
30 mai 2022, 17:44

Elveţia a condus în marea majoritate a timpului, dar Cristina Constantinescu a adus echipa noastră în avantaj după al şapteela releu (30-29), iar înaintea ultimului releu scorul era egal, 32-32. Bianca Benea a fost cea care a adus victoria echipei României, câştigând duelul cu Angeline Favre (12-9).

Bianca Benea (CSM Oradea), Cristina Constantinescu (CSA Steaua), Talida Enache (CSM Corona Braşov) şi Alexandra Predescu (CSA Steaua), antrenate de Robert Rigo, au trecut în sferturi de Ucraina, cu 45-22, iar în semifinale au dispus de Germania cu 45-38.

Echipa masculină de sabie a României a câştigat medaliile de bronz la Tallinn după ce a învins Franţa cu scorul de 45-38, în meciul pentru locul al treilea.

Tricolorii Alexandru Zmău (CSM Iaşi), Radu Niţu (CS Riposta), Matei Cîdu (CSM Iaşi) şi Marco Şovar (CS Dinamo), antrenaţi de Tiberiu Dolniceanu, au învins în primul tur Cehia, cu 45-17, în sferturi a trecut de Georgia cu 45-40, iar în semifinale s-a înclinat în faţa Poloniei, cu 39-45.

În competiţia feminină de floretă pe echipe, România s-a clasat pe locul patru, după ce a pierdut meciul pentru bronz cu Polonia, scor 37-41.

Emilia Corbu (CSTA Bucureşti), Andreea Dincă (CSA Steaua), Anca Săveanu (CSA Steaua) şi Teodora Sîrbu (CSU Timişoara), antrenate de Ana Pavel, au învins Ungaria în sferturile de finală, cu 45-31, dar au pierdut clar semifinala cu Franţa, scor 20-45. Franţa a cucerit medaliile de aur, după 45-31 în ultimul act, cu Germania.

România participă la Europenele Under-23 cu un lot de 20 de scrimeri, 12 la feminin şi 8 la masculin.

Ultimele întreceri vor avea loc marţi, toate pe echipe, la sabie feminin, spadă masculin şi floretă masculin.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă