Echipa de Fed Cup a României întâlnește Belgia, sâmbătă şi duminică, la Bucureşti. Monica Niculescu va juca primul meci, cu Kirsten Flipkens

10 februarie 2017, 15:04

Monica Niculescu va juca primul meci sâmbătă, de la ora 13,00, contra belgiencei Kirsten Flipkens, la Sala Polivalentă din Capitală, iar în al doilea Sorana Cîrstea o va înfrunta pe Yanina Wickmayer, conform tragerii la sorți care a avut loc, vineri, la Hotelul Intercontinental.

Duminică, în al treilea meci de simplu, de la ora 13,00, Niculescu o va înfrunta pe Wickmayer, iar apoi Cîrstea o va întâlni pe Flipkens, în timp ce partida de dublu va opune perechile Irina Begu/Patricia Țig și Elise Mertens/Maryna Zanevska.

Cea mai bună jucătoare română a momentului, Simona Halep, numărul patru mondial, a declarat forfait pentru meciul de Fed Cup cu Belgia din cauza unei accidentări la genunchi.

Iar Irina Begu, jucătoarea aflată pe locul 29 în lume, a acuzat săptămâna aceasta dureri stomacale. Săptămâna aceasta, Ilie Năstase, căpitanul nejucător al echipei României, anunțase într-o conferință de presă că la dublu vor juca Irina Begu și Monica Niculescu.

România și Belgia s-au înfruntat de trei ori până acum în Cupa Federației, Belgia învingând de fiecare dată: în 1975 a fost 2-0, la Aix-en-Provence (Franța), în sferturile Grupei Mondiale, iar în 1995, Belgia s-a impus cu 2-1 și apoi cu 3-0, în decurs de trei zile, la Murcia, în Grupa I valorică a zonei Europa-Africa a competiției.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite