Echipa Știrilor TVR a ajuns la Herson, unde se aud explozii puternice, surprinse și în transmisiunea în direct. Orașul este atacat constant de forțele ruse

25 februarie 2023, 18:52

Echipa Știrilor TVR a mai fost în Herson în noiembrie și la începutul lunii ianuarie.

Acum, mi s-a părut că orașul este mult mai pustiu, însă si mult mai periculos, astăzi toată ziua au fost explozii aici, în Herson – încă se mai aud din când în când, a transmis Alex Costache pentru Ora de știri.

Rușii sunt foarte aproape, sunt peste râul Nipru, care e doar la 800 de metri de locul în care ne aflăm, a precizat trimisul special al TVR.

Ca urmare a loviturilor de artilerie de astăzi, 3 persoane au ajuns la spital din cauza rănilor provocate de schije, însă marți, pe 21 februarie, lucrurile au fost mult mai grave – 6 persoane și-au pierdut viața și 12 au fost rănite. Au fost atacate cu artilerie și rachete Grad inclusiv o stație de autobuz și o grădiniță.

Dacă înainte de război Herson avea 300 de mii de locuitori, acum abia dacă mai are 60 de mii. Orașul a fost sub ocupație rusă timp de 9 luni. A fost eliberat în noiembrie de forțele armate ucrainene. De atunci, orașul este atacat constant.

La ora 19.00, în oraș intră în vigoare o interdicție de circulație pe timp de noapte. Sunt mai multe reguli care trebuie respectate, inclusiv la hotelul unde a fost cazată echipa Știrilor TVR.

„Ni s-a spus că, dacă auzim explozii foarte puternice, să mergem în subsol. Dacă nu mai avem timp, să ne adăpostim în coridorul de la etajele de jos, după ora 18.00 trebuie să ținem lumina stinsă în cameră, doar o mică veioză de pe noptieră”, a mai precizat Alex Costache.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite