EXCLUSIVITATE Echipa TVR în Ucraina – Corespondență de pe drumul spre Odesa și Nikolaev

19 noiembrie 2022, 11:06

Noi încercăm să părăsim acum capitala Kiev și ne îndreptăm spre sudul țării, spre Odesa și Nikolaev, întrucât în zilele următoare vom încerca să ajungem în Herson, orașul eliberat recent de trupele ucrainene, a relatat Alexandru Costache pentru TVR INFO.

Vom avea astăzi un drum lung de făcut până la Nikolaev și sperăm ca mâine sau cel mai probabil luni să ajungem în Herson, a precizat jurnalistul TVR.

Este foarte dificil de ajuns acolo, întrucât această regiune este intens minată de către forțele ruse care s-au retras. Drumurile sunt distruse, podurile sunt distruse.

În Kiev, problemele sunt în principal legate de întreruperea curentului electric. Mai bine de jumătate din populația orașului se confruntă cu pene de curent mai multe ore pe zi, în urma atacurilor cu rachete și cu drone iraniene asupra infrastructurii critice.

Potrivit autorităților ucrainene, aproape jumătate din infrastructura energetică a țării a fost afectată.

Femeile de Oţel ale Ucrainei, mărturii cutremurătoare. Sâmbătă, în exclusivitate, în Telejurnalele de la 18.00 şi 20.00

Zeci de rugăciuni se îndreaptă zilnic spre cer pentru ca toţi eroii de la Azovstal să se întoarcă acasă. Îi aşteaptă mame, soţii, surori. Sunt Femeile de Oţel ale Ucrainei. Lucrează împreună într-o organizaţie şi strâng informaţii despre militarii ucraineni care sunt de negăsit.

Până acum, doar câţiva dintre soldaţii ucraineni care au luptat la Azovstal au revenit acasă, în urma unor schimburi de prizonieri.

Despre forţa şi lacrimile Femeilor de Oţel ale Ucrainei aflaţi sâmbătă, într-un reportaj în exclusivitate al corespondenţilor TVR în Ucraina – Alexandru Costache, Bogdan Militaru şi Dorel Oancă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă