Ecaterina Teodoroiu, Eroina de la Jiu, a fost omagiată la Paris. Eveniment organizat de ICR și Ambasada României

8 decembrie 2021, 21:39

Cartea Ecaterina Teodoroiu, Ioana d’Arc a României, este un volum bilingv lansat în România și Franța. Autoarea, Mariana Cojan Negulescu, scrie povestea eroinei noastre naționale, o tânără cu un destin impresionant.

Mariana Cojan Negulescu, autoare: A fost o persoană tenace, rezistentă, curajoasă și care a trecut peste tot ceea ce i-a fost greu.

Frédéric Guelton, istoric: Ceea ce este esențial în personalitatea Ecaterinei Teodoriu este că ea însăși și-a trasat calea, că a arătat lumii întregi că viitorul nu este scris și că fiecare individ, inclusiv Ecaterina, poate să scrie destinul personal, ca destinul unei țări.

La Paris a fost proiectat și filmul „Cine ești tu, Cătălina?„, în regia lui Cornel Mihalache, cu actrița Oana Mariş în rol principal. Documentarul este una dintre producțiile TVR premiate pentru cel mai bun film de televiziune la gala UCIN din acest an.

Luca Niculescu, Ambasadorul României în Franța: Curaj, patriotism, devotament, determinare. Toate cuvintele pe care le vom auzi de multe ori în elogiile pentru această fată tânără, apreciată de Regina Maria a României, moartă pentru patrie cu simplitatea unui eroism adevărat.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada României în Franța și Institutul Cultural Român de la Paris.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă