Ecaterina Andronescu, reacție la declarațiile preotului Răducă: Universitatea să sesizeze comisia de etică

Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu
24 iulie 2019, 13:39

„Apreciez intervenția Universității prin poziția pe care rectorul a exprimat-o public, îl susțin și cred că este prima măsură pe care Universitatea trebuie să o ia, și anume de a îl scoate din funcția de conducător de facultate pentru că este prodecan la facultatea de Teologie. Dar eu cred că fiind convinsă de etica Universității se poate sesiza, cu atât mai mult cu cât domnia sa este profesor de morală, mi se pare extrem de nepotrivită modalitatea pe care ales-o să exprime public un subiect destul de delicat”, a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, la Realitatea Tv.

Potrivit ministrului, este surprinzător modul în care prodecanul a ales să se exprime.

„Mă întreb fără îndoială ce se întâmplă cu studenții pe care îi are și care sunt elementele legate de cursul de morală pe care îl predă. De aceea, eu sugerez Universității – pentru că Universitatea este cea care trebuie să ia măsuri în baza autonomiei universitare -, sugerez să sesizeze comisia de etică să analizeze mai în profunzime cazul și sigur să adauge și alte măsuri”, a mai spus Andronescu.

Declarațiile preotului au fost nepotrivite, mai ales pentru că vin din partea unui profesor care predă morală, mai punctează ministrul.

„Pur și simplu mă oripilează, pur și simplu. Pe scurt dacă mă întrebați pe mine eu v-aș răspunde într-un mod foarte tranșant: nu are ce căuta ca profesor într-o Universitate, cu atât mai mult într-o Facultate de Teologie”, mai spune sursa citată.

Preotul Vasile Răducă, cel care a lansat declarații controversate şi discriminatorii despre sex, viol şi musulmani într-o emisiune, a revenit cu explicații și a precizat că regretă că vorbele sale au avut ecou nedorit și a invocat argumente științifice pentru a-și susține afirmațiile.

Rectorul Universității din București, Mircea Dumitru, a cerut, marți, demiterea prodecanului Facultăţii de Teologie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite