Ecaterina Andronescu, audiată ca martor la DNA. Fostul ministru al Educaţiei, martor în dosarul “Cutezătorii”

18 octombrie 2017, 09:12

Fostul ministru al Educației Ecaterina Andronescu, în mandatul căreia a fost concesionată baza Cutezatorii, susține că nu a știut nimic și a aflat de la televizor. Închirirea bazei pe 25 de ani, la un preț foarte mic, a fost semnată de fostul secretar de stat din Ministerul Educației, Mihnea Costoiu.

„Este un dosar care se află în cercetare. Cred că trebuie să îi lăsăm pe cei care sunt specialişti în domeniu să facă ce trebuie. (…) Nu apare semnătura mea, ci altă semnătură”, a declarat Andronescu la ieşirea din sediul DNA.

Fostul secretar de stat din ministerul Educaţiei, Mihnea Costoiu, a semnat un act adiţional, pe 23 iunie 2009, prin care a prelungit închirierea bazei “Cutezătorii” către fundaţia lui Dinu Pescariu până în 2034. Tocmai de aceea, el a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, iar Dinu Pescariu pentru instigare la abuz în serviciu. În acea perioadă, ministru era Ecaterina Andronescu, iar procurorii au chemat-o în calitate de martor, pentru a da explicaţii în acest caz. Ea spune că nu a ştiut nimic de această concesionare făcută de Mihnea Costoiu şi spune că el avea drept de semnătură. Ecaterina Andronescu a declarat că a aflat dintr-o emisiune de televiziune că subalternul ei a semnat această concesionare.

În acest dosar sunt cercetați sub control judiciar fostul ministru, Mihnea Costoiu și fostul tenismen Dinu Pescariu.

Rectorul Politehnicii Bucureşti, Mihnea Costoiu, şi fostul jucător de tenis Dinu Pescariu au fost puşi sub acuzare în dosarul bazei „Cutezătorii” şi plasaţi sub control judiciar. Costoiu este acuzat de abuz în serciviu, iar Pescariu pentru instigare.

Potrivit DNA, în 2009, în calitate de secretar de stat în Ministerul Educaţiei, Mihnea Costoiu a semnat un act adiţional prin care închiria baza Cutezătorii fundaţiei lui Dinu Pescariu pentru încă 25 de ani. Însă actul iniţial, semnat cu 5 ani mai devreme între RA-APPS şi fundaţia „Dinu Pescariu”, era în curs de reziliere pentru că Ministerul Educaţiei, care devenise între timp administrator al bazei, ceruse anularea contractului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă