Durata șomajului tehnic se prelungește până la 1 iunie. Zile libere plătite pentru părinți până pe 12 iunie, când se încheie anul școlar

14 mai 2020, 17:11

Raluca Turcan, vicepremier: „Am decis astăzi prelungirea șomajului până la data de 1 iunie 2020 cu posibilitatea menținerii acestei forme de sprijin în domeniile care vor fi în continuare restricționate, în funcție de evoluția situației epidemiologice. Vorbim deopotrivă de angajați cu contracte individuale de muncă, dar și despre profesii liberale, PFA și alte categorii de profesioniști. Intenția noastră declarata este, așadar, să acordăm această formă de sprijin și, în paralel, începând cu data de 1 iunie, să venim cu măsuri active care, pe partea de angajați, să includă inclusiv suportarea unei părți din salariu pentru cei care se întorc din șomaj tehnic sau care intră pe piața muncii”.

Raluca Turcan a mai anunțat că va fi prelungită perioada de acordare de zile libere plătite pentru părinți până pe 12 iunie 2020, pe perioada suspendării cursurilor anului școlar.

Guvernul a mai decis prelungirea, până la 31 mai 2020, acordării unor drepturi de asistență socială pentru cei care se află în plată în momentul acesta, cum ar fi concedii și indemnizații pentru creșterea copilului, pentru îngrijirea copilului cu handicap sau pentru acomodarea în cazul încredințării copilului spre adopție.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă