După uraganul Irma, câteva milioane de oameni din Florida au rămas fără curent electric

15 septembrie 2017, 15:48

Este cel de-al doilea dezastru natural din mandatul domnului Trump, după inundaţiile devastatoare de la Houston. Ca şi atunci, administraţia a deblocat imediat fonduri de urgenţă.

DONALD TRUMP: „Suntem aici pentru voi 100%. Şi o să mă întorc de multe ori. Este un stat pe care îl ştiu bine, înţelegeţi, aceştia sunt oameni speciali, speciali, îi iubim, vă mulţumesc!”

Florida este într-adevăr un loc special pentru Donald Trump – chiar pe ţărmul estic este Mar-a-Lago, complexul de lux pe care îl deţine şi unde îşi petrece de multe ori timpul liber. Mai la sud, în insulele arhipelagului Keys, ajutoarele sunt aduse cu elicopterul.

NEAL MARTIN: „Dacă aş fi plecat, mi-ar fi luat cel puţin 18 ore să ajung pe uscat şi nu m-aş mai fi putut întoarce”.

Cu soarele superb şi vremea idilică, e greu de imaginat că acum câteva zile un uragan făcea prăpăd , cu vânt de aproape 300 de km pe oră. Greu de imaginat şi cum mulţi au rămas fără nimic – după ce s-au retras aici tocmai ca să se bucure de condiţiile ideale de climă şi natură.

JERRY FARRELL: „Uraganul a lovit foarte aproape. Mi-a distrus complet casa, am pierdut tot ce aveam, mai am doar maşina şi barca”.

Iar dintre cei care totuşi mai au case în picioare, majoritatea au rămas fără apă potabilă, fără curent electric – va dura aproape o săptămână până când serviciile de bază să poată fi restabilite, iar echipele de intervenţie lucrează fără oprire.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă