După sentinţa pentru Liviu Dragnea vin alte modificări în justiţie. Liderii PSD vor ca „statul paralel să fie zdrobit”

23 iunie 2018, 16:17

Vineri, Liviu Dragnea a anunțatcă nu se retrage din funcții și că are partidul de partea lui în tot ce vrea să facă.

Liviu Dragnea i-a atacut dur pe președintele Klaus Iohannis și pe procurorul-șef al DNA. Iar sentința dată de magistrații Curții Supreme a fost catalogată de liderul PSD ca fiind „o execuție în masă”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea: Am spus în fața Congresului, am spus în fața a sute de mii de oameni la miting: am de gând să merg până la capăt. Am știut atunci când am organizat mitingul că acea manifestare va mări presiunea pe completul de judecată, pentru că acel miting i-a speriat foarte tare. Mi-am dat seama că acel miting va contribui la condamnarea mea. Obiectivele mele rămân aceleași: programul de guvernare să fie pus în practică, și va fi pus, iar statul paralel – așa cum îl numim noi – să fie zbrobit și va fi zdrobit.

Ordonanța 13 prin care se redefinea abuzul în serviciu și stabilea un prag valoric pentru infracțiune ar putea fi repusă pe tapet. Liderii PSD nu exclud ca Guvernul să modifice Codul Penal prin Ordonanță de Urgență sau asumarea răspunderii.

Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD: Săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire a experților în domeniul juridic, a colegilor noștri parlamentari și miniștri și se va lua o decizie în acest sens.

Dacă tensiunile vor escalada, depinde de președintele Iohannis, avertizează social democrații, care îl mai așteaptă o săptămână cu decizia legată de soarta șefei DNA.

Codrin Ştefănescu, secretar general adjunct al PSD: Legat de chestiunea asta cu suspendarea știți foarte bine că sunt opinii în partid. Este foarte important să vedem decizia pe care o ia Iohannis. Adică trebuie să spună laie sau bălaie. Adică respectă Constituția sau nu o respectă. Dacă nu o respectă, în momentul ăla, știm exact, vă spun, ce avem de făcut. Vom ieși în secunda nr. 2 în spațiul public și o să anunțăm întreg poporul român ce facem.

Liderul PNL, Ludovic Orban, susține că ceea ce se întâmplă de câteva zile este „un război pentru salvarea democrației”.

USR le cere românilor să-i susțină demersul de dărâmare a cabinetului Dăncilă.

Ionuţ Moşteanu, vicepreşedinte USR: PSD va da OUG și îl va suspenda pe Klaus Iohannis, este evident din declarațiile dlui Dragnea că asta vor să facă. Fac un apel către toți români să stea în stradă, să vină miercuri la Parlament, când se votează moțiunea de cenzură, și să semneze pentru fără penali în funcții publice ca să nu mai ajungem niciodată într-o situație ca asta.

Moțiunea de cenzură va fi dezbătută și votată miercuri. Opoziția are nevoie de 233 de voturi pentru ca guvernul să cadă. În urmă cu exact un an, PSD – ALDE își dădea jos propriul cabinet, condus de Sorin Grindeanu.

Președintele României consideră că în politică este nevoie de persoane asupra cărora să nu planeze suspiciuni, de aceea Liviu Dragnea nu trebuie să aștepte decizia finală în acest dosar, spune Iohannis.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite