După mai mult de un secol de existenţă, marele fabricant de chitare Gibson a intrat în faliment, dar fanii speră în revenirea companiei

6 mai 2018, 15:39

Numele Gibson îi este binecunoscut oricărui chitarist din lume. Sunt instrumente scumpe, frumoase, râvnite, cu un ceva aparte.

Artişti ca Southern Rock, Allman Brothers, Duane Allman, Dickey Betts, au folosit modelul Les Paul, acel sunet cald, larg.

Gibson a intrat însă în faliment, după peste un secol de existenţă. Mica firmă americană a devenit o uriaşă corporaţie care, la drept vorbind, s-a întins mai mult decât îi era plapuma. Are în portofoliu alte zeci de mărci – şi nu toate de instrumente, ca Onkyo, Tascam, Cerwin Vega.

Totuşi, falimentul la americani nu înseamnă sfârşitul: mărcile Gibson vor produce în continuare, preţurile rămân neschimbate – din păcate pentru cumpărători. Compania doar se reorganizează în interior.

Problemele corporaţiei nu sunt, însă, o surpriză; şi alţi giganţi din industria muzicală, cum este Fender, au fost acuzaţi de-a lungul vremii că sunt prea corporatişti, că produsele sunt de fapt fals diversificate şi cu preţuri prea mari faţă de calitatea lor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite