După întârzieri de până la 30 de ore, trenurile spre mare circulă aproape normal

Tren de călători
Tren de călători
30 iulie 2021, 09:15

Întârzierile în graficul de circulaţie pe Magistrala Bucureşti – Constanţa s-au redus la 10 – 15 minute iar pe intervalul Feteşti – Bărăganu a fost reluată circulaţia cu locomotive electrice, informează CFR SA.

„În cursul nopţii, la ora 02:15, s-au finalizat lucrările de remediere la linia de contact, a fost repus sub tensiune sistemul de alimentare cu energie electrică, fiind astfel reluată circulaţia cu locomotive electrice pe intervalul Feteşti – Bărăganu, pe firul I, dar şi pe trei linii din staţia Feteşti. Astfel, de la ora 02:15, pe firul I între staţiile Feteşti – Bărăganu (şi retur), toate trenurile de călători circulă doar cu locomotivele electrice (deci nu mai este nevoie de cea de a doua locomotivă – Diesel)”, menţionează sursa citată.

Traficul feroviar pe magistrala Bucureşti – Constanţa a fost blocat miercuri noaptea în zona staţiei Feteşti pe ambele sensuri din cauza din cauza tamponării a două trenuri private de marfă, iar trenurile care fac legătura cu staţiunile de pe Litoral au circulat pe rută deviată.

Joi, în jurul orei 11:00, CFR SA a anunţat că trenurile de călători care circulă spre şi dinspre Litoral şi-au reluat traficul pe ruta directă Bucureşti – Constanţa, însă pe intervalul de staţii Ovidiu – Feteşti – Bărăganu, garniturile circulă tractate cu locomotive Diesel.

Călătorie de coșmar

Trenul plecat miercuri din Mangalia a ajuns la Timișoara după o călătorie care a durat 30 de ore. Călătorii, mulți dintre ei la final de vacanță la mare, nu au avut nici cea mai mică idee că îi așteaptă cel mai lung și mai greu drum spre casă.

În același tren, se aflau și 30 de copii, care petrecuseră vacanța la mare și urmau să ajungă la Craiova. După ce au stat ore în șir în câmp, lângă Fetești, locomotiva s-a stricat la 20 de kilometri de Drobeta Turnu Severin. Prima locomotivă trimisă în ajutor a ajuns la destinație defectă.

Trenul și-a reluat drumul abia după trei ore, cu o a treia locomotivă.

Un alt tren care a ajuns cu întârziere este cel care a plecat din Mangalia cu destinația Arad.

Oamenii trebuiau să ajungă la destinație joi la prânz, la 11:48, dar au sosit abia la ora 23.00, cu aproape 11 ore întârziere. Au stat mai bine de 8 ore blocați la 20 de km de București.

Pe traseu, trenul a mai avut și alte probleme. La Simeria, în județul Hunedoara, localitate aflată la limita dintre județele Hunedoara și Arad, pasagerii au fost îmbarcați în alt tren care a fost redenumit Simeria – Arad.

Și chiar dacã a venit de mult de mai aproape și acesta a înregistrat 70 de minute întârziere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite