După întâlnirea cu o femeie de aproape 80 de ani, Papa Francisc şi-a schimbat discursul

Vizita Papei Francisc în România a rămas în sufletele tuturor celor care i-au ieşit în cale. Dar mai ales a celor care au avut norocul să dea mâna cu Suveranul Pontif sau să primească o binecuvântare de aproape. Patru copii orfani din zona Moldovei chiar au mers alături de Sfântul Părinte. Iar după ce a întâlnit o femeie de aproape 80 de ani, Papa Francisc şi-a schimbat discursul.

04 Iunie 2019, 18:56 (actualizat 04 Iunie 2019, 20:36) Știrile TVR |
Întâlnire emoționantă cu Papa Francisc
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Papa Francisc şi-a făcut apariţia la Iaşi în uralele mulţimii. Când a coborât din papamobil, copiii care erau pregătiţi doar să îi ofere flori l-au luat prin surprindere şi l-au şi îmbrăţişat. Gestul a fost spontan şi l-a bucurat enorm pe Suveranul Pontif.

Papa Francisc i-a luat de mână şi au mers mai departe împreună. Antonela Balint, elevă în clasa a V-a la o şcoală din Iaşi e unul dintre cei patru copii care au avut şansa de a-l îmbrăţişa pe Sfântul Părinte.

Toţi cei patru copii au rămas singuri pe lume de mici. Mai multe maici le sunt şi mamă şi tată.

Întâlnirea cu Papa Francisc nu o va uita prea curând nici de această bunică din comuna băcăuană Bîrzuleşti. Suveranul Pontif a remarcat-o în mulţime. Femeia, în vârstă de 79 de ani, ţinea în braţe un bebeluş, pe care l-a întins pentru a fi binecuvântat.

Era o femeie bătrână, destul de bătrână, o bunică. Şi pe braţe îl ţinea pe nepotul său de mai mult sau mai puţin de două luni. Când eu am trecut mi l-a arătat. Surâdea, zâmbea. Şi surâdea cu un surâs de complicitate. Ca şi cum mi-ar fi spus, uite, acum şi eu pot să visez. Apoi m-am emoţionat şi n-am avut curajul să merg şi să o chem aici în faţă – Papa Francisc.

Femeia a dus spre Sanctitate Sa copilul unei familii care rămăsese mai în spate, nici nu îl cunoştea, dar aşa a simţit.

Bun, smerit şi credincios. Aşa a rămas Papa Francisc în inimile celor care l-au întâlnit.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN PAPA FRANCISC ÎN ROMÂNIA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 25°C 29°C
IASI 21°C 25°C
CLUJ 19°C 21°C
CONSTANTA 23°C 25°C
CRAIOVA 22°C 22°C
BRASOV 20°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI