După incidentele de la protestele din Capitală, 6 persoane au fost conduse la secția de poliție, au fost date amenzi în valoare de 7.500 lei

21 iunie 2018, 11:59

În comunicatul Jandarmeriei române se mai arată că cetățeanul german deși a susținut că face parte din presă, nu a făcut dovada cu un document oficial care să ateste această calitate.

Jandarmii din cadrul DGJMB au condus la secția de poliție 6 persoane, în vederea identificării acestora și luării măsurilor legale. De asemenea, menționăm că au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 7.500 lei. Referitor la aspectele apărute în spațiul public, cu privire la ridicarea de către jandarmi a unui jurnalist german, facem următoarele precizări: Jandarmeria Română sancționează comportamentul necorespunzător pe care îl manifestă o persoană, indiferent de calitatea acesteia. Cel în cauză a forțat dispozitivul de jandarmi aflat la trecerea de pietoni de pe Bulevardul Aviatorilor, motiv pentru care s-a procedat la ridicarea acestuia și conducerea la Secția de Poliție unde a fost sancționat contravențional cu amendă de 500 lei. Pe de o parte, menționăm că, deși persoana respectivă a susținut că este jurnalist, nu a făcut dovada cu un document oficial care să ateste această calitate. Purtarea, la vedere, a unui badge inscripționat ”PRESS” nu reprezintă un act oficial. Pe de altă parte, reiterăm faptul că, indiferent de calitatea profesională pe care o are orice persoană care participă la acest gen de evenimente publice trebuie să aibă un comportament adecvat și să respecte indicațiile forțelor de ordine care se află în stradă pentru liniștea și siguranța tuturor cetățenilor, se arată în comunicatul Jandarmeriei române.

Miercuri seara au fost au fost din nou proteste în București și în alte orașe din țară, față de modificarea Codului de Procedură Penală și împotriva coaliției PSD-ALDE. S-au auzit mesaje anticoruptie, s-a cerut demisia Guvernului, iar tensiunile dintre protestatari și jandarmi s-au transformat în îmbrânceli.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite