După două săptămâni de izolare, niciunul dintre locatarii unui cămin de bătrâni din estul Franței nu a fost contaminat cu COVID 19

1 aprilie 2020, 08:14

Un geam de sticlă separă două lumi care pot comunica doar în acest mod de mai bine de două săptămâni. De o parte, personalul azilului și bătrânii de care au grijă, iar de cealaltă parte, rudele, care doar așa pot avea vești despre starea de sănătate a celor dragi.

O experiență inedită atât pentru cei 27 de membri ai personalului, cât și pentru cei 108 pensionari de care au grijă. O experiență, care cel puțin până acum, dă rezultate.

VALERIE MARTIN , director cămin: În două zile vom şti dacă am reuşit. Toată lumea este bine, rezidenţii sunt bine, personalul este bine. Singurul risc ar fi să iasă afară, de când suntem izolaţi cu ei, nu mai avem această problemă. Suntem într-o bulă aici.

Cel mai greu este dorul de cei dragi, o situație pentru care s-au găsit soluții – un geam și un telefon la care se poate vorbi.

Și cum toată lumea, personal și seniori, au pornit voluntari în acest experiment de succes, de comun acord au decis să prelungească carantina împreună până pe data de 8 Aprilie.

Franța este în izolare de mai bine de două săptămâni, iar perioada de carantină s-a prelungit cel puțin până la mijlocul lunii aprilie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite