După două săptămâni de izolare, niciunul dintre locatarii unui cămin de bătrâni din estul Franței nu a fost contaminat cu COVID 19

Casele pentru vârstnici din Franța au fost printre primele care au adoptat măsurile de carantină. După aproape doua săptămâni de izolare, într-unul dintre aceste aziluri din estul Franței, din apropiere de Lyon, nimeni nu a fost contaminat. Personalul a rămas 24 de ore din 24 alături de cei care au nevoie de îngrijire. Un exemplu de reușită pe care îl poate da izolarea.

01 Aprilie 2020, 08:14 (actualizat 01 Aprilie 2020, 10:03) Știrile TVR |

Un geam de sticlă separă două lumi care pot comunica doar în acest mod de mai bine de două săptămâni. De o parte, personalul azilului și bătrânii de care au grijă, iar de cealaltă parte, rudele, care doar așa pot avea vești despre starea de sănătate a celor dragi.

O experiență inedită atât pentru cei 27 de membri ai personalului, cât și pentru cei 108 pensionari de care au grijă. O experiență, care cel puțin până acum, dă rezultate.

VALERIE MARTIN , director cămin: În două zile vom şti dacă am reuşit. Toată lumea este bine, rezidenţii sunt bine, personalul este bine. Singurul risc ar fi să iasă afară, de când suntem izolaţi cu ei, nu mai avem această problemă. Suntem într-o bulă aici.

Cel mai greu este dorul de cei dragi, o situație pentru care s-au găsit soluții - un geam și un telefon la care se poate vorbi.

Și cum toată lumea, personal și seniori, au pornit voluntari în acest experiment de succes, de comun acord au decis să prelungească carantina împreună până pe data de 8 Aprilie.

Franța este în izolare de mai bine de două săptămâni, iar perioada de carantină s-a prelungit cel puțin până la mijlocul lunii aprilie.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 36°C 37°C
IASI 31°C 29°C
CLUJ 29°C 25°C
CONSTANTA 31°C 30°C
CRAIOVA 34°C 31°C
BRASOV 28°C 27°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI