După doi ani de pandemie, timp în care turismul românesc a fost grav afectat, acum războiul din Ucraina pune presiune pe acest domeniu

Numărul de rezervări este foarte mic și pentru vară, dar și pentru Paște. Operatorii din turism și autoritățile le dau asigurări românilor și străinilor că România este o destinație sigură. Agențiile cer intorducerea mai rapidă a voucherelor de vacanță ca să crească numărul turiștilor. Daniel Cadariu, ministrul Turismului şi Antreprenoriatului, a vorbit despre toate acestea la Tema Zilei.

22 Martie 2022, 20:01 (actualizat 22 Martie 2022, 23:35) Știrile TVR |

Precauți și temători! Așa sunt în această perioadă mulți dintre români când vine vorba despre vacanță. Nu se arată dornici să plece de acasă și se gândesc că războiul din Ucraina le poate strica planurile.

Acest comportament a fost adoptat de foarte mulți dintre români. Reprezentanții agențiilor de turism spun că au în acest moment un număr mic de rezervări.

Alin Burcea, vicepreşedinte ANAT: Acum suntem undeva la 60 la sută față de cât ar fi trebuit să fie în acest moment, dar trebuie acționat puțin. Litoralul are o scădere mare, baleno, munte mai puțin.

Autoritățile spun însă că temerile românilor nu sunt justificate.

Nicolae Ciucă, prim ministru: România este o țară sigură, România are toate garanțiile de securitate și siguranță, astfel încât să poată să desfășoare o activitate de turism în beneficiul tutror.

Dragoș Anastasiu, preşedintele Alianţei pentru Turism: Suntem o țară sigură, suntem o țară ieșită din pandmeie cu mult aplomb și acest aplomb trebuie să continue. Există încă perioadă de early booking, oamenii pot să beneficieze în acest moement.

Autoritățile au pregătit o serie de măsuri care în perioada următoare să stimuleze turismul. Voucherele de vacanță și o strategie de promovare pe plan extern.

Daniel Cadariu, ministrul Turismului şi Antreprenoriatului: Am convenit și Guvernul a aporbat ordonanța pentru a construi un program de susținere a incoming-ului. Turismul poate să fie a doua ramură după IT, care să crească foarte mult în timp scurt.

Potrivit ministerului Turismului, după introducerea voucherelor de vacanță, anul acesta în turism ar putea ajunge între 300 şi 500 de milioane euro.

Mai multe detalii a dat ministrul Turismului şi Antreprenoriatului la Tema Zilei:

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 19°C
IASI 13°C 8°C
CLUJ 12°C 15°C
CONSTANTA 18°C 20°C
CRAIOVA 13°C 15°C
BRASOV 15°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI