După doi ani de pandemie, timp în care turismul românesc a fost grav afectat, acum războiul din Ucraina pune presiune pe acest domeniu

22 martie 2022, 20:01

Precauți și temători! Așa sunt în această perioadă mulți dintre români când vine vorba despre vacanță. Nu se arată dornici să plece de acasă și se gândesc că războiul din Ucraina le poate strica planurile.

Acest comportament a fost adoptat de foarte mulți dintre români. Reprezentanții agențiilor de turism spun că au în acest moment un număr mic de rezervări.

Alin Burcea, vicepreşedinte ANAT: Acum suntem undeva la 60 la sută față de cât ar fi trebuit să fie în acest moment, dar trebuie acționat puțin. Litoralul are o scădere mare, baleno, munte mai puțin.

Autoritățile spun însă că temerile românilor nu sunt justificate.

Nicolae Ciucă, prim ministru: România este o țară sigură, România are toate garanțiile de securitate și siguranță, astfel încât să poată să desfășoare o activitate de turism în beneficiul tutror.

Dragoș Anastasiu, preşedintele Alianţei pentru Turism: Suntem o țară sigură, suntem o țară ieșită din pandmeie cu mult aplomb și acest aplomb trebuie să continue. Există încă perioadă de early booking, oamenii pot să beneficieze în acest moement.

Autoritățile au pregătit o serie de măsuri care în perioada următoare să stimuleze turismul. Voucherele de vacanță și o strategie de promovare pe plan extern.

Daniel Cadariu, ministrul Turismului şi Antreprenoriatului: Am convenit și Guvernul a aporbat ordonanța pentru a construi un program de susținere a incoming-ului. Turismul poate să fie a doua ramură după IT, care să crească foarte mult în timp scurt.

Potrivit ministerului Turismului, după introducerea voucherelor de vacanță, anul acesta în turism ar putea ajunge între 300 şi 500 de milioane euro.

Mai multe detalii a dat ministrul Turismului şi Antreprenoriatului la Tema Zilei:

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani