După distrugerea combinatului Azovstal, uzina KametStal a devenit cea mai mare producătoare de oţel din Ucraina. Aici lucrează peste 9000 de oameni, mulți dintre ei veniți din Mariupol

16 iulie 2022, 11:17

Uzina KametStal, parte a grupului Metinvest funcționa, la sfârșitul lunii martie, la aproximativ 80% din capacitatea sa. În ciuda conflictului armat cu Rusia, KametStal continuă să modernizeze echipamentele și sa îmbunatățească producția.

Directorul fabricii, Dimitro Lippa: Din păcate, uzinele siderurgice din Azovstal și Illich au fost distruse, iar în acest moment este imposibil sa lucrezi acolo. Am oferit de lucru nu numai locuitorilor din Kamianske și din aceasta regiune, dar și pentru cei care au fugit din Mariupol și Avdiivka . Peste 500 dintre acești oameni lucrează acum în fabrica noastră. Nu ne-a interesat neapărat profitul fabricii, pentru că este vorba în principal despre oferta de munca și salarii pentru oamenii noștri.

Uzina KametStal produce zilnic câteva tone de oțel.

Dimitro Lippa: Încercăm să reducem costurile de producție, dar pierdem din competitivitate. Avem trei cuptoare în această fabrică, dar, din păcate, doar unul funcționează. Am redus producția cu două treimi. Pierdem mulți bani. Azovstal a devenit un simbol al țarii noastre, al luptei noastre împotriva inamicului. Sunt mândru ca lucrez pentru Metinvest Holding, care include fabrica Azovstal. Asta ne ajută să avem speranţă în viitor. Să credem în victoria noastră.

La KametStal lucrează peste 9000 de oameni, mulți dintre ei veniți din Azovstal, Mariupol. Înainte de invazie, oțelul produs aici era transportat pe Marea Neagră. Acum, producătorii ucraineni trebuie să găsească noi rute care vor avea consecințe şi asupra costurilor finale.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite