După criza de anul trecut, turismul începe să-și revină pe riviera turcească

28 mai 2017, 20:27

Antalya nu-şi dezminte faima de capitală a turismului din Turcia. După pierderile uriaşe suferite anul trecut, din cauza situaţiei politce şi a atentatelor din Istanbul – acum reîncep să vină străinii în număr mare.

Atraşi în special de sistemul all inclusive – cu mâncare, băuturi răcoritoare sau alcoolice la discreţie – şi multă distracţie pentru copii, dar şi pentru părinţi.

O turistă din Anglia: „Depăşeşte toate aşteptările. E o vacanţă fantastică, iar copiii sunt foarte încântaţi”.

O altă turistă din Scoţia: „Am venit pentru două săptămâni, dar deja am stabilit să ne întoarcem în septembrie”.

Vreme de plajă mai bine de 7 luni pe an, hoteluri ce oferă condiţii excelente, pentru toate buzunarele şi, nu în ultimul rând, mâncarea delicioasă. Dar Antalya are mai mult de oferit.

NABI AVCI, ministrul culturii şi turismului, Turcia: „Turiştii români pot vizita Cappadocia, Anatolia, Antalya, unde avem vestigii din creştinismul timpuriu. De asemenea, pentru turiştii români, Istanbulul e un loc excelent pentru a merge la cumpărături”.

Sunt multe investiţii private, dar şi statul susţine serios dezvoltarea turismului. De exemplu, se dau în concesiune terenuri generoase, pentru hoteluri şi pentru orice investiţie ce ţine de turismul de calitate: de la vile private, terenuri de tenis, piste de golf, până la elicoptere.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă