După ce a fost instalat, pomul de Crăciun din Chișinău a fost înlocuit

3 decembrie 2017, 18:36

De obicei, la Chișinău startul sărbătorilor de iarnă era dat pe 1 decembrie. În acest an, instalarea pomului de Crăciun s-a lăsat așteptată. Noua conducere a primăriei își dorea cel mai frumos brad din istoria orasului.

Socoteala de acasă nu a coincis, însă, cu cea din târg. Bradul a sosit din Ucraina abia în 2 decembrie. Pomul, de aproximativ 30 de metri, anunţat a fi cel mai frumos, a ajuns la Chișinău cam ciufulit.

Primarul interimar al capitalei Republicii Moldova a reacţionat dur, într-un mesaj postat pe o pagină de socializare.

SILVIA RADU, primar interimar, Chişinău: „Am dispus să fie scos imediat bradul instalat în această dimineață, el a ajuns pur și simplu distrus. Urmează să vedem mai târziu cum a fost posibil să se întâmple asta și cei care au greșit, sau au procedat așa în mod intenționat, să suporte consecințele”.

La scurt timp după instalare, bradul a fost dat jos.

Bradul pus la pământ și transportul lui din Ucraina au costat primăria peste 2.000 de euro.

Responsabili de la Spaţii Verzi ne-au declarat că, cel mai probabil, vârful acestui brad va fi păstrat și va fi donat ulterior unei case de copii. Din tulpina bradului va fi făcută cherestea, iar restul crengilor vor ajunge pe foc. Bradul, de 30 de metri, a fost adus din regiunea Ivano-Frankivsk, Ucraina, şi a costat 15 mii de lei. Pentru aducerea lui la Chişinău, municipalitatea ar fi plătit în jur de 30 de mii de lei.

Un alt pom de Crăciun de 19 metri înălţime a fost adus deja în piața Marii Adunări Naționale. Bradul a costat aproape 500 de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite