După cazul Caracal, Ministerul Educației demarează o campanie de conștientizare pentru creșterea siguranței elevilor

În contextul pregătirii anului școlar 2019 - 2020, Ministerul Educației Naționale demarează o serie de acțiuni de conștientizare menite să crească siguranța elevilor, atât în perimetrul unităților de învățământ, cât și în exteriorul acestora, se precizează într-un comunicat transmis de presei.

02 August 2019, 18:07 (actualizat 02 August 2019, 18:31) Știrile TVR |
Ministerul Educaţiei a lansat o campanie pentru siguranţa elevilor

Odată cu începerea cursurilor școlare, vor fi organizate activități și ateliere de informare privind potențialele pericole ce pot apărea pe traseul domiciliu - școală. Aceste sesiuni de informare implică întâlniri și dialoguri cu specialiști (polițiști, jandarmi, reprezentanți ai Departamentului pentru Situații de Urgență), se arată în comunicatul MEN.

În același timp, în cadrul activităților de prevenire a traficului de persoane, Ministerul Educației Naționale, în parteneriat cu Poliția Română, va informa copiii și părinții cu privire la dimensiunea/specificul și tipologia traficului de persoane.

Ministerul Educaţiei are în vedere şi formarea personalului didactic din învățământul preuniversitar, astfel încât să poată identifica potențialele victime ale traficului de persoane din rândul tinerilor și să le acorde asistență.

"În cadrul programelor de orientare și consiliere/dirigenție și activităților extracurriculare și extrașcolare, vor fi abordate cu prioritate teme referitoare la limitarea fenomenului violenței și bullying-ului, la formarea unor comportamente civice responsabile şi sănătoase în rândul elevilor şi tinerilor, la utilizarea în siguranță a internetului, precum și la educația sexuală", se mai arată în comunicatul MEN.

Ministerul Educației Naționale îi asigură pe elevi că depune toate eforturile pentru ca ei să poată beneficia de tarife reduse la transportul local în comun pe tot parcursul anului calendaristic, drepturi prevăzute și de Legea Educației Naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare.

Ministerul Educaţiei menționează și faptul că se va continua implementarea și extinderea activităților derulate în cadrul unor proiecte dezvoltate în parteneriat cu instituții și organizații nonguvernamentale, având ca obiectiv creșterea siguranței elevilor în școală și în afara acesteia.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 36°C 37°C
IASI 33°C 35°C
CLUJ 33°C 33°C
CONSTANTA 26°C 28°C
CRAIOVA 33°C 33°C
BRASOV 30°C 31°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI