După caniculă, furtuni violente. Fenomene extreme în nordul Italiei

11 august 2017, 18:02

Sute de copaci au fost smulși din rădăcina, zeci de vehicule și case au fost avariate. O persoană este dată dispărută și trei au fost rănite în urma tornadei care s-a produs în insula Albarella, în apropiere de delta râului Po.

În mai multe campinguri din Cavallino, numeroase bungalouri și rulote au fost distruse de copacii doborâți de vânt. Și plajele au fost distruse. Umbrelele de soare și șezlongurile au fost aruncate în aer. Turiștii povestesc despre experiența incredibilă prin care au trecut în aceasta vacanta.

A fost groaznic.  Vremea a început să se înrăutăţească  în jurul orei 15:00.  Au apărut norii şi în scurt timp s-a întunecat,  încât nu se mai putea vedea nimic.  Vântul a devenit din ce în ce mai puternic,  până când s-a transformat în tornadă.

Fenomenele extreme au făcut un adevărat dezastru. Precipitațiile abundente au provocat inundații și alunecări de teren în mai multe regiuni, iar în câteva orașe din regiunile Friuli și Veneto au fost distruse relelele electrice și de telefonie mobilă.

Livezi, podgorii și culturi agricole sunt compromise pe arii extinse. Potrivit meteorologilor, furtunile s-au format din cauza temperaturilor foarte ridicate înregistrate în ultima perioadă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă