După 15 ani pe piață, Starbucks spune adio Rusiei

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
23 mai 2022, 19:11

Compania americană Starbucks a anunțat, luni, că părăsește Rusia și piața din această țară după 15 ani de prezență, relatează agenția Reuters.

Starbucks are 130 de cafenele în Rusia, acestea funcționând prin compania licențiată Alshaya Group. Peste 2.000 de ruși sunt angajați ai Starbucks în Rusia.

Decizia vine după ce, în martie, și-a închis toate magazinele și și-a suspendat activitatea în Rusia, inclusiv livrarea de produse în această țară.

Compania americană a anunțat că își va susține angajații ruși cărora le va plăti salarii încă șase luni. Starbucks nu a făcut publice detalii cu privire la impactul financiar al părăsirii pieței rusești.

Primul Starbucks s-a deschis în Rusia în 2007.

Starbucks și-a oprit vânzările sistematic în Rusia începând cu 8 martie. După această decizie, siropurile Starbucks au început să fie vândute pe Avito cu 2.500 de ruble (în jur de 30 de dolari), în timp ce prețul cafelei a urcat la 5.000 de ruble (aproape 60 de dolari).

McDonald’s a anunțat săptămâna trecută că își vinde restaurantele din Rusia deținătorului său local de licență Alexander Govor, dar își va păstra mărcile comerciale, în timp ce francezii de la Renault își vând pachetul majoritar de acțiuni celui mai mare producător de automobile din Rusia, cu opțiunea de a răscumpăra pachetul.

O mulțime de alte companii occidentale, inclusiv Imperial Brands și Shell, au rupt legăturile cu piața din Rusia acceptând să-și vândă activele în țară sau predându-le managerilor locali.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite