Dunărea a scăzut la un nivel-record în ultimii 30 de ani, iar pe fluviu au apărut insule de nisip și epave din al doilea război mondial. Traficul fluvial este oprit la Bechet

Pe lângă agricultură, seceta din această vară a afectat toate cursurile de apă din România. Dunărea a scăzut la un nivel nemaivăzut de aproape 30 de ani. Pe fluviu au apărut insule de nisip și se pot vedea epavele navelor naufragiate din al doilea război mondial. Cele mai multe sunt în zona Calafat Bechet. Bacurile nu mai circulă, iar traficul fluvial este oprit.

25 August 2022, 15:30 Știrile TVR |

În dreptul localității Ostroveni, aproape de Bechet, a ieșit la iveală o epavă din al doilea război mondial.

Pe Dunăre, la km 688, aproape de locul în care Jiul se varsă în Dunăre, este o navă scufundată în cel de al doilea război mondial pentru că Dunărea e foarte scăzută.

Pe lângă epave și insule de nisip, pe Dunăre sunt și ambarcațiuni care nu și-au mai putut continua drumul din cauza nivelului extrem de scăzut al apei.

Primarul din Bechet spune că situația actuală afectează toată regiunea și că autoritățile ar trebui să ia în considerare un proiect mai vechi, de construire în zona a unui pod peste Dunăre.

La intrarea în țară, Dunărea are un debit de doar 1900 metri cubi pe secundă, față de media multianuală a lunii august, de 4200 metri cubi pe secundă. Cel mai mic debit al fluviului s-a înregistrat în 1993.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 4°C 3°C
CLUJ 6°C 7°C
CONSTANTA 6°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 6°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI