Dunărea, mai curată cu ajutorul unei ambarcațiuni speciale. Baraj pentru oprirea deșeurilor aduse de râul Cerna

Operațiune amplă de ecologizare a Dunării la Mehedinți. În golful Cerna a fost lansată la apă, chiar de Ziua Dunării, o ambarcațiune de colectare a deșeurilor din mase plastice, 100% electrică. Proiectul își propune să curețe fluviul, care acum este cel mai poluat din Europa.

30 Iunie 2021, 12:47 Știrile TVR |

Ambarcațiunea Ebisu este vârful de lance al ecologiștilor dunăreni pentru strângerea deșeurilor din mase plastice de pe suprafața apelor.

Proiectul a fost pus în practică de reprezentanții asociației Act for Tomorrow, împreună cu cei ai unui retailer multinațional.

Ambarcațiunea este extrem de utilă într-o zonă în care zeci de mii de tone de deșeuri, în special din plastic, ajung în Dunăre.

Sunt cel puțin 10 ani de când orașul Orșova este afectat periodic de zecile de tone de deșeuri care ajung în apropierea falezei și care afectează imaginea localității.

Un mesaj pentru cei care aruncă deșeurile la întâmplare au și voluntarii care au participat la acțiunea de ecologizare: e nevoie de mai mult respect pentru natură!

Tot de Ziua Dunării, în zonă a fost amplasat și un baraj care să oprească deșeurile aduse de râul Cerna.

Potrivit reprezentanților Apelor Române Banat, anual, râul Cerna deversează în Dunăre până la 5.000 de metri cubi de deșeuri.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 2°C
IASI -3°C 0°C
CLUJ -6°C -5°C
CONSTANTA 0°C 1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -4°C -6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI