Dunărea, coridor de transport european esențial. Fonduri europene pentru o infrastructură mai bună

30 aprilie 2022, 00:00

„Am avut două obiective principale, și anume am avut la bază un memorandum semnat între România și Bulgaria în ceea ce privește construirea unui al doilea pod între Giurgiu și Ruse, pod care poate să beneficieze de fonduri europene, și de asemenea demararea proiectului pentru dragarea Dunării și înscrierea în programul european Fast Danube”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Kiril Petkov, premierul Bulgariei: „De săptămâna viitoare începe task force – grupul (…) care va lucra cu privire la proiectele de infrastructură legate de Fast Danube, astfel încât fluviul Dunărea să poată să fie navigabil pe tot parcursul anului, să fie folosit drept coridor de transport european, dar de asemenea și ideea privind un pod la Ruse și alte 4 poduri care pot să lege țările noastre și să stimuleze dezvoltarea economică”.

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean: „Potențialul este departe de a fi atins. Pentru a vă da un exemplu, pe componenta de Dunăre despre care discutăm avem o lungime mai mare față de 3 ori decât pe Rin, dar volumul de mărfuri este de două ori și jumătate mai mic, deci este un potențial enorm care se poate dezvolta. Este foarte important, atât în contextul politicilor care sprijină navigația fluvială, dar și în contextul actual al conflictului din Ucraina”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite