Dumitru Fărcaş a fost înmormântat cu onoruri militare, în curtea casei părintești din Maramureș

Mii de oameni l-au condus pe Durmitru Fărcaș pe ultimul drum. A început la Cluj, la Casa de Cultură care-i poartă numele, şi s-a încheiat în comuna maramureșană Groși, în curtea casei în care s-a născut. A fost vegheat de la artiștii cu care a împărțit scena o viață întreagă, până la consătenii care s-au identificat cu numele lui. Casa părintească a lui Dumitru Fărcaș din Groși va fi transformată în muzeu.

09 August 2018, 08:20 (actualizat 09 August 2018, 22:02) |
Adio, Dumitru Fărcaș!
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Dumitru Fărcaș a fost înmormântat în grădina casei părintești din Groşi, județul Maramureș, cu onoruri militare, în onoarea memoriei sale dar și pentru ceea ce a reprezentat pentru România.

Toată suflarea din Groși a venit la înmormântare. În costume populare, cu lacrimi în ochi, oamenii și l-au amintit pe artist cu bunătatea și cu modestia care îl caracterizau.

Elevii lui Dumitru Fărcaș, azi taragotiști celebri, au cântat pentru ultima oară pentru maestru.

Peste 1000 de oameni veniți din toată țara și-au luat rămas bun de la marele taragotist: localnici, interpreți de muzică populară, oficialităţi locale, rude şi prieteni.

Iar la Cluj-Napoca, sute de oameni au participat, la Casa de Cultură a Studenţilor, la slujba de înmormântare a lui Dumitru Fărcaș, oficiată de mitropolitul Andrei Andreicuţ, alături de un sobor de preoţi.

Sicriul, acoperit cu steagul tricolor şi flancat de o gardă de onoare, a fost depus pe scenă şi înconjurat cu flori albe, dar şi de familia sa şi de cei dragi, printre care fiica sa, Andreea.

Artiştii de muzică populară Aurel Tămaş, Sava Negrean, Dinu Iancu Sălăjanu s-au numărat şi ei printre cei care au venit să îşi ia rămas bun de la Dumitru Fărcaş.

Cei care au trecut prin sala Casei de Cultură din Cluj, ce poartă numele marelui taragotist, i-au lăsat un ultim gând în cartea de condoleanțe.

Artistul a murit luni noapte în urma unui infarct. Împlinise 80 de ani în luna mai. Atunci, președintele Klaus Iohannis i-a oferit Ordinul Național Serviciu Credincios în grad de cavaler.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 12°C
IASI 10°C 11°C
CLUJ 7°C 10°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 9°C 11°C
BRASOV 9°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI