Dumitru Chisăliță, despre liberalizarea pieței gazului: Statul garanta un preț în concordanță cu realitățile costului, acum rămâne pe umerii consumatorului negocierea

A rămas mai puţin de o lună până la liberalizarea pieţei gazului. Furnizorii se întrec în oferte pentru cei 3,5 milioane de clienţi, care acum plătesc un preţ reglementat. Dar multe dintre tarifele propuse sunt mai mari decât cele plătite în prezent. Asta deşi preţul gazului a scăzut după apariţia pandemiei de coronavirus. Autorităţile s-au sesizat și ameninţă cu o nouă plafonare a preţurilor.

04 Iunie 2020, 11:59 (actualizat 04 Iunie 2020, 12:03) |
Gaz mai ieftin, oferte mai scumpe
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

La 1 iulie 2020 piața de gaze se liberalizează în totalitate, asta înseamnă că la nivelul consumatorului casnic nu o să mai existe o entitate a statului care să stabilească pe de o parte prețul, pe de altă parte clauzele contractuale. Totul se va negocia în piața liberă, totul se va stabili în baza unei negocieri care există între furnizorul actual sau furnizori noi care vin pe piață și clientul, consumatorul casnic, a explicat la TVR Dumitru Chisăliță, expert in energie, presedintele Asociatei Energiei Inteligente.

Consumatorul trebuie să își schimbe complet comportamentul. Ani de zile consumatorul avea garanția că există o entitate a statului care garantează clauzele contractuale,  care garantează un preț în concordanță cu realitățile costului, toate aceste elemente dispar și întreaga responsabilitate rămâne pe umerii consumatorului, a subliniat expertul în energie.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 15°C
IASI 6°C 12°C
CLUJ 6°C 8°C
CONSTANTA 5°C 10°C
CRAIOVA 11°C 13°C
BRASOV 10°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI