Duminică, la Info Etnic, de la ora 11.00, Spațiul Schengen și minoritățile naționale din România

Teodora Drăgoi şi Boris Velimirovici
Teodora Drăgoi şi Boris Velimirovici
10 decembrie 2022, 14:24

Românii, indiferent de etnie, trec printr-un moment de nemulțumire și dezamăgire. După ce România a întreprins toate demersurile necesare și a solicitat în cadrul JAI un vot pentru aderare, nu a primit acceptul Austriei de a intra în spațiul Schengen și de a avea dreptul la libertatea de mișcare. Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale a sprijinit de-a lungul timpului demersurile majore de politică externă a României și a apelat la statele membre UE de care suntem legați prin limba maternă și cultură să sprijine România în efortul de a fi parte din această zonă de circulație liberă.

Ce înseamnă acest refuz și cum afectează România și pe cetățenii săi? Care este reacția reprezentanților minorităților naționale și ce urmează? Invitați să ia parte la discuția pe acest subiect, alături de cele două gazde „INFO Etnic”, Teodora Drăgoi şi Boris Velimirovici sunt deputatul Varujan Pambuccian – lider al grupului parlamentar al minorităților naționale (GPMN), deputatul Ovidiu Ganț reprezentantul minorității germane în Parlamentul României (FDGR), Winkler Iuliu – europarlamentar UDMR, membru al PPE, deputatul Cătălin Manea – reprezentantul comunității rome în Parlamentul României (Partida Romilor “Pro-Europa”), Milan Radin – economist.

În condițiile în care România satisfăcea toate condițiile de aderare la spațiul Schengen și totuși nu a fost acceptată nici acum, cum răspundem noi, minoritari și majoritari, cetățeni europeni, la acest refuz și care sunt consecințele zilei de 8 decembrie pentru minorităție etnice ale căror țări mamă sunt membre Schengen? Despre toate acestea duminică, 11 decembrie, de la ora 11.00, la „INFO Etnic”, în direct la TVR INFO. Echipa emisiunii dă întâlnire telespectatorilor săi şi online, pe pagina de Facebook Alte Minorităţi şi pe tvrplus.ro.

Întâlniri în direct cu telespectatorii, din cel mai mare studio al Televiziunii Române, dezbateri ample privind evenimentele majore din societatea românească ce au un impact şi asupra celor 20 de minorităţi naţionale. Astfel se poziţionează, din octombrie, emisiunea „INFO Etnic”, ce poate fi urmărită în fiecare duminică, de la ora 11.00, la TVR INFO. Jurnaliştii TVR Teodora Drăgoi şi Boris Velimirovici analizează, alături de invitații lor, cele mai importante momente din viaţa comunităţilor etnice care trăiesc pe teritoriul ţării noastre.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite